VIDEO Guvernul lui Liz Truss, unit în susţinerea noului rege al Marii Britanii, Charles al III-lea

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.09.2022 - 14:23

Guvernul britanic este ”unit în susţinerea” noului rege Charles al III-lea, care a urcat pe tron în urma decesului mamei sale Elizabeth a II-a, anunţă Guvernul britanic, în urma unui Consiliu extraordinar al Miniştrilor

SHARE

„Cabinetul s-a arătat unit în susţinerea sa a Majestăţii Sale Regele”, anunţă un purtător de cuvânt al premierului Liz Truss, care precizează că ”un moment de reculegere” a fost respectat la sfârşitul reuniunii în memoria suvernei defuncte.

Vineri, Regele Charles al III-lea are o audienţă cu prim-ministrul Liz Truss înainte de a se adresa naţiunii, iar Parlamentul se reuneşte în sesiune specială. 

Catedrala Sf Paul din Londra va organiza vineri seară, la ora 17:00 GMT, o "slujbă de rugăciune şi reflecţie", pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a, care va fi difuzată în direct de BBC, iar la serviciul religios va participa, între alţi oameni politici, şi şefa guvernului britanic Liz Truss.

Citește și: Carte de condoleanţe deschisă online pe pagina Casei Regale britanice. Unde semnezi

Încoronarea suveranului britanic este o ceremonie grandioasă, unică în Europa, ale cărei reguli datează de mai multe secole. Încoronarea din 1953 a reginei Elisabeta a II-a a necesitat pregătiri care au durat peste un an.

Marea Britanie este în doliu după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Întreaga ţară va păstra un minut de reculegere în jurul prânzului. Clopotele vor suna la unison la Westminster Abbey, Catedrala St Paul şi Castelul Windsor din Londra, în timp ce 96 de salve de tun vor fi trase.

Citește și: VIDEO De ce s-a ascuns Regina Elisabeta a II-a de Ceaușescu într-un tufiș. „Prea mult pentru ea”

Iohannis transmite un mesaj de condoleanţe Regelui Charles al III-lea

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la moartea Reginei Elisabeta a II-a.

"În numele poporului român şi al meu personal, doresc să transmit Majestăţii Voastre, întregii Familii Regale şi poporului britanic condoleanţe şi compasiune pentru dureroasa pierdere suferită.

Citește și: VIDEO Charles, care deține opt case în România, va fi regele Marii Britanii

Majestatea Sa Regina a fost un lider excepţional, care şi-a servit patria cu devotament şi responsabilitate desăvârşită, reprezentând un simbol al stabilităţii şi un veritabil reper moral pentru întreaga lume.

Citește și: Securitatea credea că Prințul Charles urma să facă nuntă cu una dintre fiicele Regelui Mihai

Cele şapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi a întregului Commonwealth rămân în istoria umanităţii drept un reper şi inspiraţie pentru noi toţi şi generaţiile viitoare", a transmis şeful statului Regelui Charles al III-lea, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te