VIDEO Forțele ucrainene anunță că au respins nouă atacuri rusești în regiunile Donețk și Luhansk

DE Daniel Toșa | 25.05.2022 - 10:33

Forțele armate ale Ucrainei au respins nouă atacuri rusești în direcțiile Donețk și Luhansk, distrugând peste 30 de unități de echipament inamic, transmite Statului Major General al Ucrainei.

SHARE

"În ultimele 24 de ore, nouă atacuri ale invadatorilor ruși au fost respinse în direcțiile Donețk și Luhansk.

Au fost distruse trei tancuri, opt sisteme de artilerie, optsprezece unități de vehicule blindate de luptă, un vehicul blindat special și un alt vehicul inamic. Unitățile de apărare aeriană au distrus șase drone Orlan-10 și o dronă operativ-tactică ZALA în direcția menționată", se arată în raport.

Rușii au intensificat utilizarea avioanelor pentru a sprijini ofensiva grupului lor terestru. Din cauza lipsei de stocuri de arme cu rachete de înaltă precizie, invadatorii caută alte modalități de a distruge infrastructura critică și militară.

Citește și: VIDEO Londra trimite în Marea Neagră nave de război să escorteze transportul de cereale ucrainene

Până la șapte batalioane ale armatei belaruse consolidează protecția frontierei cu Ucraina în direcțiile Volyn și Polissya. Amenințarea atacurilor aeriene și cu rachete ale inamicului de pe teritoriul Belarusului rămâne în vigoare, potrivit Ukrinform.

Citește și: Kievul afirmă că bătăliile din estul ţării vor decide soarta Ucrainei. Rușii atacă furibund

Ofensiva rusă pe zone

În direcția Siverski, inamicul continuă să consolideze acoperirea frontierei, echipând bastioane în regiunea Briansk. Ocupanții au continuat bombardamentele de artilerie și mortiere asupra pozițiilor ucrainene și a infrastructurii civile din regiunea Sumy.

În direcția Harkov, rușii și-au concentrat principalele eforturi sunt axate pe menținerea pozițiilor ocupate. Au tras focuri de artilerie asupra infrastructurii civile din apropierea satului Rubizhne. În plus, inamicul a mai făcut o încercare de operațiuni ofensive în direcția Ternova, fără a obține câștiguri.

În direcția Sloviansk, unitățile inamice rusești nu au întreprins nicio acțiune semnificativă, concentrându-și principalele eforturi pe menținerea terenului, efectuarea recunoașterii și crearea condițiilor pentru reluarea ofensivei. Inamicul a folosit artilerie, sisteme MLR, mortiere și tancuri în apropiere de Sviatohirsk și Dovhenke, precum și a lansat un atac aerian în apropiere de satul Bayrak.

Cu sprijinul artileriei și al avioanelor armatei, inamicul a încercat să preia controlul asupra satului Pasika - fără succes.

În direcția Liman, inamicul a intensificat ostilitățile, în special în zona Lyman, unde a folosit artileria și sprijinul aerian.

Cu sprijinul focului de artilerie, rușii desfășoară o ofensivă și în direcția Sievierodonetsk, unde continuă schimburile de focuri.

În direcția Bakhmut, rușii au desfășurat operațiuni ofensive în zona Komyshuvakha, Yakovlivka și Troitsky, fără succes, suferind pierderi.

Pentru a reface pierderile semnificative de efective și echipamente de pe teritoriul Ucrainei, rușii formează unități de rezervă din Districtul Militar Sud.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te