VIDEO Forțele ruse au furat 400.000 de tone de cereale, dar și utilaje agricole din Ucraina

DE Elena Andrei | 05.05.2022 - 17:03
Forțele ruse au furat 400.000 de tone de cereale, dar și utilaje agricole din Ucraina/foto: pexels

Forțele ruse au furat 400.000 de tone de cereale din cele patru regiuni ucrainene pe care le-au ocupat, dar și utilaje agricole, multe dintre acestea, furate de ceceni, inutilizabile, pentru că erau blocate prin remote control.

SHARE

Rușii au furat 100.000 de tone de cereale din fiecare regiune ocupată – Zaporojia, Herson, Donețk, Lugansk, a declarat Taras Visoțki, prim viceministru al politicii agricole și al alimentației al Ucrainei, potrivit publicației de știri Ukrainska Pravda.

Aceasta reprezintă o treime din toate rezervele din aceste regiuni, a menționat acesta și, dacă jaful continuă, vor lua tot ce a mai rămas înainte de noua recoltă, mărind criza alimentelor, avertizează raportul.

Armata rusă chiar intenționează să producă o criză alimentară la nivel mondial, bombardând depozite de cereale din Ucraina, acolo unde nu le poate fura, și și-a înăsprit blocajul asupra porturilor din Marea Neagră.

4,5 milioane de tone de cereale se află în porturile ucrainene ocupate închise, potrivit directorului Programului Alimentar Mondial al ONU, Martin Frick.

Citește și

EXCLUSIV: Cum vor kazahii Kremlinului să pună mâna pe un zăcământ al OMV Petrom

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană intră în linie dreaptă. Decizia, în iunie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat, de asemenea, că blocada Rusiei va priva zeci de țări de aprovizionarea cu alimente esențiale.

Forțele lui Putin au jefuit și utilajele agricole. Tractoare, combine agricole și semănătoare ucrainene în valoare de peste patru milioane de lire sterline au fost duse de cecenii lui Kadârov acasă.

Cecenii au furat tractoare de la un dealer din Melitopol, pe care le-au încărcat în camioane și le-a transportat până în Cecenia, unde și-au dat seama că nu le pot folosi, fiind blocate prin remote control, potrivit CNN.

Egiptul și Tunisia importă 80% din cereale din Ucraina și Rusia, în timp ce Libanul achiziționează 60% din proviziile sale din cele două țări, fiind țările afectate imediat de criza alimentară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.