VIDEO Exploziile din Crimeea și Belarus, executate de Forțele Speciale Ucrainene

DE Elena Andrei | 16.08.2022 - 15:42
Forțele speciale ucrainene/foto: creative commons

Atacurile recente asupra bazelor aeriene și depozitelor de muniții rusești din Crimeea și Belarus au lovit ținte militare valoroase, distrugând cel puțin opt aeronave, inclusiv Su-30 și Su-24, și avariind altele. Atacurile ar fi fost executate de Forțele Speciale Ucrainene.

SHARE

Marți, Ministerul rus al Apărării a raportat marți o explozie la un depozit de muniții din Crimeea.

„În dimineața zilei de 16 august, ca urmare a unui sabotaj, un depozit militar a fost avariat în zona așezării Jankoi", a precizat ministerul într-un comunicat.

Potrivit ministerului, explozia a avariat și obiecte civile, inclusiv linii electrice, centrale electrice, șine de cale ferată și clădiri rezidențiale.

Dincolo de distrugerea unei importante infrastructuri pentru alimentarea războiului, țintele au și un puternic impact psihologic.

Videoclipurile apărute în urma exploziilor de la baza aeriană Saki din Crimeea au arătat elitele rusești care se relaxau pe plajele de la Marea Neagră - plaje care se află foarte aproape de bază. Șocul asupra rușilor a fost vizibil, aceștia au format cozi de mașini, fugind din Crimeea, de teamă că ucrainenii vor ataca în continuare. 

Ministerul ucrainean al Apărării și-a bătut joc de rușii care fugeau de pe plaje și i-a avertizat să nu se apropie de Crimeea, despre care a spus că este teritoriu ucrainean, într-un videoclip postat pe Twitter.

Ucrainenii susțin că nouă avioane au fost distruse în urma atacului. Aceasta ar fi cea mai mare pierdere de avioane rusești într-o singură zi de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Deși Kievul nu a confirmat sau infirmat oficial că Ucraina este responsabilă, un oficial guvernamental care a vorbit cu Washington Post sub rezerva anonimatului a declarat că în spatele atacului se află Forțele Speciale Ucrainene.

Aceste atacuri demonstrează că Ucraina a trecut la alt nivel în războiul declanțat de ruși, ducând lupta și în zone pe care Moscovaa le credea sigure, departe în spatele frontului prezent.

Citește și

VIDEO Calea ferată din Crimeea, avariată în urma exploziilor. Trenurile sunt blocate complet

VIDEO China a lansat cel mai nou submarin de atac lângă Taiwan. „Vom nimici ingerința străină”

Baza aeriană Saki și cea din Belarus au fost folosite pentru a desfășura operațiuni aeriene împotriva Ucrainei. Pierderile ar trebui să aibă un impact semnificativ asupra capacității Moscovei de a sprijini operațiunile în curs, inclusiv protejarea trupelor sale împotriva unei contraofensive ucrainene pentru a recuceri Herson, în sudul Ucrainei.

Forțele speciale ucrainene au beneficiat de o pregătire amplă din partea omologilor americani și britanici după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014 și, din nou, înainte de invazia rusă din februarie.

Aceste forțe înființează acum rețele de rezistență în zonele ocupate și efectuează atacuri asupra trupelor și pozițiilor rusești.

Ministerul Apărării din Ucraina nu a revendicat atacurile din Crimeea și Belarus, dar a admis că există rezistență în zonele ocupate și va exista până la eliberarea acestora de sub ocupația rusească.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te