VIDEO Explozii puternice la cea mai mare bază aeriană rusă din Crimeea. 40 de avioane sunt acolo

DE Daniel Toșa | 19.08.2022 - 10:33
Explozii puternice la cea mai mare bază aeriană rusă din Crimeea. 40 de avioane sunt acolo - FOTO: Profimedia

Cel puțin patru explozii au fost înregistrate în regiunea ucraineană ocupată de Rusia, Crimeea, în cursul nopții, în apropierea aeroportului militar Belbek, în afara orașului portuar Sevastopol

SHARE

În seara zilei de 18 august, în Crimeea ocupată s-au auzit explozii la cea mai mare bază aeriană a ocupanților ruși, Belbek, situată în partea de nord-vest a Sevastopolului.

Martorii oculari au auzit cel puțin explozii în apropierea bazei aeriene Belbek. Ulterior, un vehicul al Ministerului rus al Situațiilor de Urgență s-a deplasat acolo.

După un timp, pe internet a apărut o înregistrare video care se presupune că provine din Belbek. Imaginile arată un incendiu, se aud sunete de explozii și alarme de raid aerian.

Explozii la cea mai mare bază aeriană din Crimeea

Potrivit localnicilor, în acest moment se produc explozii repetate la aerodromul Belbek. Incendiul continuă.

Aerodromul Belbek este cea mai mare bază aeriană a ocupanților ruși din Crimeea ocupată temporar. Peste 40 de unități ale aviației de vânătoare a ocupanților se aflau pe aerodromul militar Belbek din Sevastopol în momentul exploziilor.

În aceeași zi, un oficial rus din orașul Kerci din Crimeea a declarat că au fost nevoiți să activeze apărarea antiaeriană. Kerci este situat în extremitatea estică a Crimeei și este punctul terminus al Podului Crimeei (numit și Podul din Strâmtoarea Kerci), o legătură rutieră și feroviară de profil înalt construită de Rusia între regiunea ucraineană ocupată și partea continentală a Rusiei. Oficialul a declarat: „Nu există niciun pericol pentru oraș sau pentru pod".

Podul Crimeei a fost finalizat în mai 2018 și construcția lui a costat aproximativ patru miliarde de dolari. A fost un proiect de prestigiu semnificativ, menit să consolideze pretențiile Moscovei asupra Crimeei, inaugurat de președintele rus Vladimir Putin.

Citește și: VIDEO Ucraina se pregătește de un dezastru nuclear la Zaporojie. Erdogan: „Nu vrem un nou Cernobîl”

Bazele militare ruse din Crimeea, pe care Moscova a anexat-o ilegal în 2014, au fost zguduite de explozii în ultimele zile. Un depozit de muniții al armatei ruse din nordul Crimeei a explodat pe 16 august, într-un incident pe care autoritățile ruse l-au atribuit unui „sabotaj”.

Citește și: Românii, cu „papornița” plină de mâncare pe plajă în Grecia, deși e interzis. Ce a pățit un turist

În aceeași zi, o substație electrică din districtul Djankoi din peninsula de la Marea Neagră a explodat. Cauza acestei explozii a rămas necunoscută.

La 9 august, la baza aeriană Saki s-au înregistrat explozii care au distrus cel puțin nouă avioane militare, inclusiv avioane de luptă Su-30SM și bombardiere Su-24M.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te