VIDEO 3 regiuni din Rusia, asediate de dronele ucrainene. O uzină uriașă din Kursk, în flăcări

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.03.2024 - 17:37
3 regiuni din Rusia, asediate de dronele ucrainene. O uzină uriașă din Kursk, în flăcări - Foto: X/ @bayraktar_1love

3 regiuni din Rusia, asediate. Explozie uriașă la o uzină de prelucrare a minereului de fier care găzduia un depozit de carburanți și lubrifianți din regiunea Kursk, Federația Rusă după un atac ucrainean cu drone kamikaze, a declarat guvernatorul regiunii ruse, Roman Starovoit.

SHARE

Autoritățile regionale din regiunea Kursk, situată în sud-vestul Rusiei, la granița cu Ucraina, au raportat miercuri un incendiu la o uzină de prelucrare a minereului de fier, în urma unui atac cu drone ucrainene. 

3 regiuni din Rusia, asediate de dronele ucrainene. O uzină uriașă din Kursk, în flăcări

"Astăzi, ca urmare a unui atac al unei drone ucrainene în districtul Zheleznogorsk, a izbucnit un incendiu la depozitul PMM. Rezervorul de combustibil a luat foc, nu există victime".

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoyt, a declarat ulterior că un al doilea atac cu dronă asupra uzinei din orașul Zheleznogorsk a avut loc în timp ce serviciile de urgență se aflau la fața locului pentru a stinge un incendiu provocat de un atac anterior.

El a precizat că nu au existat victime în urma ambelor lovituri asupra uzinei, care este una dintre cele mai mari instalații de prelucrare a minereului de fier din Rusia.

Citește și: Operațiune de sabotaj a GUR în Rusia. Un pod feroviar folosit pentru a transporta muniții, distrus

Ulterior, canalele rusești Telegram au publicat o înregistrare video a incendiului.

În regiunea învecinată Voronej, guvernatorul Alexander Gusev a declarat că trei drone ucrainene au fost doborâte și că nu au fost raportate victime. Canalele rusești Telegram au raportat că un aerodrom militar și un depozit de petrol ar fi fost ținta avioanelor fără pilot.

Citește și: VIDEO Explozie puternică în Crimeea după un atac cu drone. Un depozit de petrol, în flăcări

În regiunea învecinată Belgorod, care se învecinează de asemenea cu Ucraina, guvernatorul Viaceslav Gladkov a raportat că o dronă a fost doborâtă după ce sirenele de raid aerian au sunat în orașul Belgorod.

Citește și: VIDEO Depozit de petrol din Belgorod, în flăcări după un atac cu drone. Războiul s-a întors în Rusia

Forțele armate ale Ucrainei au declarat că Rusia a lansat în total 42 de drone asupra diferitelor regiuni ucrainene în cursul nopții, dintre care apărarea aeriană ucraineană a doborât 38, potrivit 

Autoritățile din orașul Sumî din nord-estul Ucrainei au raportat că un număr nespecificat de persoane au fost rănite și că mai multe clădiri au fost avariate în trei lovituri separate, potrivit Pravda.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te