VIDEO Experți NASA s-au reunit prima dată pentru fenomenul OZN. Ce-au văzut astronauții

DE Adina Mutăr | Actualizat: 01.06.2023 - 20:15
Astronaut NASA pe Luna-Foto: captura youtube

VIDEO Experți NASA s-au reunit prima dată pentru fenomenul OZN. Ce-au văzut astronauții

SHARE

O echipă de experți NASA care studiază observări neclasificate de OZN-uri a ținut prima întâlnire publică, înaintea unui raport privind fenomenele neelucidate.

Grupul de 16 membri a fost creat în iunie 2022 pentru a investiga „fenomenele aeriene neidentificate” (UAP), denumirea dată de NASA a ceea ce sunt denumite în mod obișnuit obiecte zburătoare neidentificate - sau OZN-uri.

Experți NASA s-au reunit prima dată pentru fenomenul OZN

UAP sunt definite ca observări „care nu pot fi identificate ca aeronave sau fenomene naturale cunoscute din perspectivă științifică”. 

Scopul întâlnirii de miercuri (31 mai), care poate fi vizionat în direct pe canalul de YouTube al NASA, este să „țină deliberările finale” înainte ca raportul lor complet foarte așteptat să fie lansat mai târziu în această vară.

Unul dintre motivele pentru care întâlnirea de miercuri este atât de remarcabilă este schimbarea de abordare a Nasa.

Agenția spațială a petrecut zeci de ani dezmințind observațiile OZN. La sfârșitul audierii, completul a răspuns întrebărilor din partea publicului. Una a fost „Ce ascunde Nasa?”

Vvolumele uriașe de date din rețeaua extinsă a NASA de sateliți de observare a Pământului din trecut și prezent ar putea fi o comoară pentru cercetarea UAP.

Dar, scopul nu este să găsească răspunsuri „științifico-fantastice despre nave spațiale extraterestre”, ci dimpotrivă, NASA va semnala aparițiile anormale, inexplicabile din datele deținute, iar oamenii de știință se vor strădui să descopere „fenomene atmosferice noi, exotice”, dar pământești.

Panelul NASA este separat de investigația Pentagonului asupra unor evenimente similare. 

Riscuri pentru siguranța națională

Reuniunea experților NASA are loc după ce directorul Informațiilor Naționale din SUA a lansat într-un raport ipoteza că cel puțin zece incidente au potențialul să fie clasificate ca extraterestre.

La începutul reuniunii publice a panelului NASA, Dan Evans de la Direcția de Misiune Științifică a NASA, a spus că experții agenției sunt îngrijorați cu privire la „siguranța cerului nostru”.

„Trebuie să stabilim dacă UAP prezintă riscuri pentru siguranța aeriană, pentru a ne asigura că cerul nostru rămâne sigur”, a spus acesta, potrivit NationalWorld.

Evans a remarcat, de asemenea, interesul sporit al publicului în această chestiune, dar a avertizat că scopul grupului este de a distinge „adevărul de ficțiune”.

David Spergel, președintele panelului UAP, a spus că încă mai este nevoie să se elimine stigmatizarea raportării observărilor.

Citește și: Fost general israelian: Federația Galactică există, avem contacte cu extratereștrii

„Unul dintre obiectivele noastre este de a elimina stigmatizarea, deoarece este nevoie de date de înaltă calitate pentru a aborda întrebări importante despre UAP”.

Ce au văzut astronauții

Desigur, „stigmatizarea” s-a aplicat și astronauților care au observat OXN-uri și le-au raportat, ca apoi să nu mai vorbească despre acestea pentru că existau riscuri asupra credibilității și carierei lor. 

Primul om care a pus piciorul pe Lună, legendarul Neil Armstrong, a fost poate cel mai tăcut dintre ei.

Dar acesta s-a implicat într-o expediție în 1976 la Peștera Tayos (Cueva de los Tayos) din Ecuador, unde, conform mărturiilor localnicilor, s-ar fi aflat un tezaur de texte mistice antice scrise pe plăci de aur - o dovadă concludentă că extratereștrii au vizitat cândva Pământul.

Citește și: VIDEO Astronautul Neil Armstrong a căutat o misterioasă „bibliotecă a extratereștrilor” în Ecuador

Armstrong a devenit nu numai participant, ci și președinte de onoare al expediției, care a primit sprijinul oamenilor de știință din întreaga lume, precum și al guvernului ecuadorian, datorită astronautului. Deși nu a vorbit despre asta, rămâne un mister de ce și-a pus „girul” pe o asemenea expediție „științifico-fantastică”, abia întors de pe Lună.

Al doilea om care a pus piciorul pe Lună, astronautul Buzz Aldrin, a confirmat observarea OZN-urilor.

Astronautul Mercury 9 și Gemeni 5 Gordon Cooper a vorbit mai mult despre observările și experiențele sale OZN.

Dar, despre aceste mărturii, probabil NASA va vorbi mai târziu. Sau nu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te