Epava Titanicului filmată în 8K
"La începutul videoclipului puteţi vedea macaraua folosită pentru a desfăşura ancora masivă de 15 tone încă pe puntea epavei şi lanţul care a fost ataşat iniţial de catargul principal care acum s-a prăbuşit", a anunțat, într-un comunicat de presă, Paul-Henri Nargeolet, expert al Titanicului care a participat la expediţie.
Citește și: Alertă de poluare după o coliziune între două nave în Gibraltar: Păsări acoperite cu petrol
RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. La patru zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat la ora 2:20 în dimineața următoare. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 în unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.
Citește și: VIDEO De ce îi e frică lui Putin: X-37B, avionul spațial al SUA făcut pentru a ataca nuclear Rusia
Pachebotul RMS Titanic, din clasa Olympic, a fost deținut de compania White Star Line și a fost construit la șantierele Harland and Wolff din Belfast. A plecat spre New York cu 2228 de oameni la bord. Numărul mare de victime a fost cauzat, în mare parte, de faptul că deși îndeplinea normele vremii, nava avea bărci de salvare suficiente doar pentru 1178 de persoane. Un număr mare de bărbați au murit din cauza protocolului „femeile și copiii întâi”.
Citește și: Noi variante virale de COVID ar putea să apară în această iarnă, avertizează EMA
În aprilie 2012 s-au împlinit 100 de ani de la scufundarea navei.