VIDEO Două sisteme rusești de rachete Pantsir-S1 de 30 milioane $, distruse de ucraineni în Belgorod

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.01.2024 - 15:24
Două sisteme rusești de rachete Pantsir-S1 de 30 milioane $, distruse de ucraineni în Belgorod - Foto: X/ @UkraineNewsLive

Două sisteme rusești de rachete Pantsir-S1 de 30 milioane $, distruse de ucraineni în Belgorod. Trupele ucrainene au lansat un nou atac asupra regiunii Belgorod din Rusia. De această dată, în ținta dronelor kamikaze au căzut două sisteme rusești de rachete antiaeriene Pantsir-S1.

SHARE

Dronele ucrainene au lovit două sisteme rusești de rachete antiaeriene Pantsir-S1 și tunuri în regiunea Belgorod din Federația Rusă.

Două sisteme rusești de rachete Pantsir-S1 de 30 milioane $, distruse de ucraineni în Belgorod

Serviciul de informații al Apărării din Ucraina a raportat că, la 6 ianuarie 2024, a avut loc o altă operațiune specială a serviciilor de informații care vizează slăbirea Federației Ruse.

În cadrul acestei misiuni, operatorii de drone ai Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina au lovit poziții de apărare aeriană rusească în regiunea Belgorod.

Ca urmare a utilizării dronelor, două sisteme rusești de rachete antiaeriene Pantsir-S1 și de tunuri au fost dezactivate.

Citește și: HIMARS-ul ucrainean a distrus podul feroviar direct al Rusiei cu Crimeea: „Pedeapsa lui Dumnezeu”

În raport se precizează că operațiunea specială pe teritoriul rus a fost efectuată cu ajutorul inițiativei United24.

Serviciul de informații al apărării din Ucraina nu a dezvăluit alte detalii despre operațiuni și nici nu a numit tipul de drone care au lovit sistemele de apărare antiaeriană ale invadatorilor ruși.

În trecut, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus în repetate rânduri sistemele rusești de rachete antiaeriene și tunuri 96K6 Pantsir-S1.

Citește și: VIDEO Rusia a atacat de șapte ori identic în același loc. Soldații uciși, tehnica distrusă

Un astfel de incident a avut loc în regiunea Kherson în noiembrie 2023. Sistemul de rachete și tunuri antiaeriene a fost lovit în mijlocul unui câmp din apropierea satului Chaplynka.

Ce este Pantsir-S1?

Acesta este un complex rusesc de rachete și tunuri antiaeriene autopropulsate. Este destinat să acopere obiecte civile și militare. 

"Pantsir-S1" este o platformă antiaeriană cu rază scurtă de acțiune, care poate fi montată pe un șasiu cu șenile, pe șasiul cu roți al unui camion, pe o remorcă sau montată în mod staționar. Este operată de doi sau trei operatori. Funcția de apărare aeriană este realizată de tunuri automate și rachete ghidate.

Complexul este conceput pentru a proteja obiectele relativ mici de atacurile aeriene (atât cu sau fără pilot).

Prețul unui sistem de apărare antiaeriană cu rachete Pantsir-S1 variază între 13,15 și 15 milioane de dolari americani. Acesta este utilizat în țări precum Federația Rusă, Algeria, Algeria, Irak, Iran, Emiratele Arabe Unite, Oman, Serbia, Siria, Etiopia și Libia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te