VIDEO Două nave rusești au fost distruse în Crimeea cu drone experimentale ucrainene

DE Adina Mutăr | 13.10.2023 - 17:45
Două nave rusești distruse în Crimeea cu drone experimentale ucrainene - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Două nave rusești au fost distruse în Crimeea cu drone experimentale ucrainene. Ucraina a lovit cu drone nava portrachete clasa Buyan și nava de patrulare Pavel Derjavin în Sevastopol, Crimeea.

SHARE

Două nave rusești au fost distruse în Crimeea cu drone experimentale ucrainene. Serviciul de Securitate al Ucrainei, împreună cu Marina Ucraineană, au atacat corveta din clasa 21361 Buyan transportor de rachete de croazieră cu drone experimentale Sea Baby.

Sursele Ukrainska Pravda din Serviciul de Securitate al Ucrainei au confirmat că atacul de la13 octombrie asupra transportorului de rachete  și cel din 11 octombrie asupra corvetei Pavel Derjavin au fost opera SSU în cooperare cu Marina Ucraineană.

Două nave rusești au fost distruse în Crimeea cu drone experimentale ucrainene

Serviciul de Securitate nu a dat detalii, dar a dezvăluit că ambele nave au fost lovite de dronele Sea Baby experimentale.

Update on the images of a Russian Black Sea Fleet pr. 21361 Buyan-class missile corvette which apparently was struck by an unidentified weapon near occupied Sevastopol, Crimea.

Note: I do no believe it was a Sea Baby for various reasons including the mention of divers being… pic.twitter.com/SaJf09iK3v

— OSINT (Uri) 🇺🇦 (@UKikaski) October 13, 2023 >

„După prima explozie, dragatorii de mine și scafandrii ruși nu au reușit să detecteze drona noastră. Ieri, submarinul Alrosa a avut noroc și a reușit să scape. Transportorul de rachete de croazieră Buyan nu a reușit și a fost lovit de dronele experimentale Sea Baby în raidul de astăzi de la Sevastopol.”

Citește și: Hackeri proruşi au atacat site-urile Preşedinţiei, Guvernului şi MAE, în timpul vizitei lui Zelenski

SSU a transmis un avertisment Moscovei „să nu navigheze în apele ucrainene dacă doresc să păstreze măcar unele rămășițe din flota lor”.

După cum a raportat Krym.Realii, o explozie masivă a avut loc în orașul Sevastopol din Crimeea la13 octombrie și a fost auzită chiar și în părți îndepărtate ale orașului.

Citește și: VIDEO Momentul în care cel mai mare tun de artilerie rusesc e făcut zob de HIMARS

Mihail Razvojaiev, conducătorul Sevastopolului, numit de rusi, a susținut că exploziile ar fi avut legătură cu exerciții militare rusești.

Canalul Crimean Wind Telegram a raportat o explozie asupra transportorului de rachete Buyan-M și a postat un videoclip cu nava în fum.

La 11 octombrie, Pavel Derjavin, o navă de patrulare din flota rusă a Mării Negre, a fost avariată lângă Sevastopol.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te