VIDEO Dodon, explicații ciudate după ce a fost filmat în timp ce primea o pungă de la Plahotniuc

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.05.2020 - 12:07

Președintele Igor Dodon are o explicație pentru imaginile în care este surprins cum primește o pungă cu bani de la Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov: totul a fost înscenare. 

SHARE

„Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să-i dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare”, a declarat Dodon.

Dodon a mai spus despre deputatul Iurie Reniță, cel care a făcut publice imaginile, că este folosit pe post de instrument politic și de manipulare, scrie G4Media.

„A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, a mai spus șeful statului.

Precizăm că din imagini se înțelege că Plahotniuc i-ar fi dat lui Igor Dodon bani pentru salarizarea membrilor PSRM. În discuție se discută despre „Costea” și „Cornel”, iar deputatul Iurie Reniță susține că este vorba despre Constantin Botnari, zis „borseta” lui Plahotniuc și socialistul Corneliu Furculiță. Potrivit lui Iurie Reniță, în pachet ar fi fost suma de 600-800 de mii de euro.

CITEȘTE ȘI: Imagini cu președintele Dodon în timp ce primește o sacoșă suspectă de la Plahotniuc

Pe de altă parte, platforma DA ar putea iniția procedura de suspendare a președintelui Igor Dodon, după ce au apărut, după ce deputatul Iurie Reniță a publicat imagini video în care șeful statului ar fi primit o pungă cu bani de la Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, transmite Timpul, citat de Rador.

„Este mai mult decât grav ceea ce am văzut noi. Vom examina minuțios acest video. Cel mai probabil, vom iniția suspendarea lui Dodon. Așteptăm autosesizarea Procuraturii. Dar repet, după analiza tehnică a fișierului video, vom acționa în paralel în conformitate cu prevederile Constituției privind suspendarea președintelui”, a declarat Slusari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.