VIDEO Directorul unității OZN a Pentagonului: „Nave-mamă” extraterestre explorează sistemul solar

DE Elena Andrei | Actualizat: 01.10.2023 - 11:22
„Nave-mamă” extraterestre explorează sistemul solar/Foto: Profimedia Images

Directorul unității OZN a Pentagonului a afirmat, într-o lucrare științifică, că „nave-mamă” extraterestre zboară prin sistemul nostru solar și ar putea trimite sonde pe Pământ.

SHARE


Șeful biroului guvernamental pentru OZN-uri al Pentagonului crede că "navele-mamă" extraterestre au fost lansate în Univers cu mult timp în urmă pentru a explora planetele, întocmai cum fac și oamenii de știință „pământeni”.

Navele extraterestre ar putea zbura prin sistemul nostru solar și ar putea trimite sonde pe Pământ, potrivit unui proiect de document intrat în posesia DailyMail.

„Nave-mamă” extraterestre explorează sistemul solar

Rezumatul, intitulat "Physical Constraints on Unidentified Aerial Phenomena" (Constrângeri fizice asupra fenomenelor aeriene neidentificate), a fost scris în colaborare de Dr. Sean Kirkpatrick, directorul unității OZN a Pentagonului, numită All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), și de fostul președinte al departamentului de astronomie de la Harvard, profesorul Avi Loeb.

În articol, omul de știință și oficialul de top al serviciilor de informații au emis ipoteza că extratereștrii ar fi putut trimite cu mult timp în urmă o „navă-mamă" prin galaxie, cu capacitatea de a-și lansa propriile sonde mai mici pentru a vizita planetele interesante pe lângă care trece - inclusiv Pământul.

„Un obiect interstelar artificial ar putea fi o navă-mamă care să elibereze multe sonde mici în timpul trecerii sale apropiate de Pământ, un vehicul operațional nu prea diferit de cele din misiunile NASA”, au scris Loeb și Kirkpatrick.

Citește și: EXCLUSIV Povestea cumplită a unei jurnaliste despre regimul Assad. „Au vrut să-mi execute copiii”

Ei au scris că telescoapele actuale de scanare a cerului, cum ar fi Telescopul spațial James Webb, ar rata astfel de obiecte mici, în timp ce „radarele noastre din spațiul îndepărtat ar putea detecta OZN-uri de un metru lungime care se apropie la o distanță de până la 36.000 km în aer - și, prin urmare, ar trebui să fim atenți la acestea”.

Planeta noastră nu este unică

„Astfel de obiecte ar putea deveni, de asemenea, detectabile optic pe măsură ce se apropie de Pământ, mai ales dacă creează o minge de foc ca urmare a frecării lor cu aerul', au scris ei.

Într-un interviu în exclusivitate, Loeb a declarat pentru DailyMail că echipa sa de la Harvard, unde este în prezent director al Institutului pentru Teorie și Calcul, folosește în prezent un telescop mare din campus pentru a scana cerul în căutarea unor astfel de sonde sau a altor OZN-uri și plănuiește să instaleze un al doilea telescop în lunile următoare, ca parte a Proiectului său Galileo.

Citește și: VIDEO Cel mai ospitalier loc pentru o vacanță exotică: Cazare, mâncare gratis, ți se dă și la pachet

„Planeta noastră nu este unică. Există miliarde de planete ca Pământul în galaxia Calea Lactee. Deci, de ce am crede că este neobișnuită? Cu proiectul Galileo începem acum să colectăm date și le vom analiza”, a declarat profesorul.

Loeb a dezvăluit că va pleca într-o expediție în luna mai pentru a căuta mostre dintr-o „cometă” (Oumuamua), de aproximativ un metru și jumătate, care s-a prăbușit pe Pământ la 9 martie 2017, fiind convins că sunt "primul material interstelar" de pe planeta noastră.

Expediție în Oceanul Pacific după bucăți de cometă

Bucăți din cometă se află pe fundul Oceanului Pacific, în apropiere de Papua Noua Guinee.

Profesorul vrea să examineze materialul acesteia pentru a găsi semne că a fost produsă artificial și nu natural.

„Cu șase luni înainte de cea mai apropiată apropiere a lui Oumuamua de Pământ, un meteorit interstelar (IM2) de peste un metru s-a ciocnit cu Pământul', se arată în lucrarea lui Kirkpatrick și Loeb.

„Coincidențele dintre unii parametri orbitali ai lui Oumuamua și IM2 ne inspiră să luăm în considerare posibilitatea ca un obiect interstelar artificial să fie, potențial, o navă-mamă care eliberează multe sonde mici în timpul trecerii sale apropiate de Pământ.”

'Voi merge în câteva luni pentru a găsi fragmentele primului material interstelar”, a declarat Loeb pentru DailyMail.

„Sarcina este de a vedea care a fost compoziția. Este naturală, precum o rocă, sau a fost de origine artificială, precum oțelul inoxidabil sau vreun aliaj?”

Expediția va costa 1,5 milioane de dolari. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te