VIDEO Deghizați în femei, soldați israelieni de elită scot armele de sub fuste. Inamicii, eliminați

DE Adina Mutăr | Actualizat: 30.01.2024 - 23:06
Deghizați în femei, soldați israelieni de elită scot armele de sub fuste. Inamicii, eliminați - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Deghizați în femei, soldați israelieni de elită scot armele de sub fuste. Inamicii, eliminați - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Deghizați în femei, soldați israelieni de elită scot armele de sub fuste. Inamicii, eliminați. O trupă de comando israeliană a efectuat un raid într-un spital din Cisiordania unde se ascundeau trei teroriști. Israelienii au intrat deghizați în femei musulmane, doctori, bătrâni.

SHARE

Deghizați în femei, soldați israelieni de elită din unitatea YAMAS scot armele de sub fuste. Inamicii, eliminați.

Filmările CCTV arată trupele speciale israeliene care năvălesc într-un spital din Cisiordania la 30 ianuarie, în căutarea unui șef Hamas care planifica un viitor atac inspirat de masacrul din 7 octombrie.

Deghizați în femei, soldați israelieni de elită scot armele de sub fuste. Inamicii, eliminați

În imaginile CCTV se văd 12 soldați israelieni sub acoperire, trei îmbrăcați în haine de femei musulmane, doi îmbrăcați ca personal medical, alții purtând barbă falsă, unul purtând un cărucior de invalid.

Aceștia intră pe un coridor al spitalului Ibn Sina din Jenin cu arme de asalt ascunse.

Autoritățile israeliene au confirmat operațiunea de comando, iar Ministerul de Interne din Israel a distribuit clipul pe rețelele de socializare.

Un trio inițial de recunoaștere a făcut intrarea pentru o trupă mai mare, care scot armele la vedere.

Armata israeliană a spus că trupele i-au „neutralizat” pe cei trei bărbați căutați, care se ascunseau în spitalul din nordul Cisiordaniei. 

Potrivit armatei, unul dintre ei, șef Hamas, plănuia un atac inspirat de cel din 7 octombrie, iar ceilalți doi erau implicați în violențe recente.

Unul dintre cei trei bărbați urma un tratament pentru un picior paralizat, în urma unei răni. 

Israelienii au folosit arme echipate cu amortizoare pentru a-i elimina pe cei trei.

Agenția oficială de știri palestiniană Wafa i-a numit pe cei trei oameni drept Muhammad Jalamnah, Muhammad Ayman Ghazawi și Basel Ayman Ghazawi.

„Operația a fost efectuată în secția de reabilitare a spitalului unde Basel Ghazawi a fost supus tratamentului”, a spus directorul spitalului.

Armata israeliană a acuzat că Jalamnah conducea o brigadă Katib Izz al-Din al-Qassam locală a Hamas și a avut contacte cu sediul organizației din străinătate, plănuind „un atac raid inspirat de masacrul din 7 octombrie”.

Ceilalți doi, frați, erau membri ai Jihadului Islamic aliat Hamas și membri ai unui grup de înarmat din Jenin, se arată în declarația armatei israeliene.

Ambii au fost implicați în atacuri recente, a spus IDF.

Israelul acuză de multă vreme Hamas că folosește spitalele din Gaza pentru a ascunde oameni și arme în tuneluri subterane și că îi folosește pe palestinieni ca scuturi umane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te