VIDEO Cum „vânează” forțele israeliene luptători Hamas sub apă. Armele au fost ascunse adânc în mare

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.11.2023 - 19:28

Mai multe clipuri arată cum „vânează” forțele de elită israeliene luptători Hamas sub apă. Israelul a strâns o pradă bogată formată din materiale explozive improvizate, dar și muniție.

SHARE

Mai multe clipuri arată cum „vânează” forțele de elită israeliene luptărori Hamas sub apă. Israelul a strâns o pradă bogată formată din materiale explozive improvizate, dar și muniție.

Citește și: Războiul Israel-Hamas: Premierul Netanyahu vrea „altceva” în locul Autorității Palestiniene actuale

Unitatea subacvatică israeliană a lucrat pentru a dezamorsa orice dispozitiv suspectat că ar conține materiale explozive.

Forța operațională subacvatică YALTAM a Marinei israeliene a găsit zeci de arme și alte echipamente de luptă în timpul unei scanări a țărmurilor Fâșiei Gaza, a anunțat luni IDF.

Cum „vânează” forțele israeliene luptători Hamas sub apă

Unitatea YALTAM a recuperat centuri explozive, alte dispozitive explozive improvizate și muniție, arată jpost.com

Video au fost publicate AICI

Potrivit FDI, acestea au fost probabil folosite de teroriștii Hamas care au fost uciși de forțele israeliene în timp ce încercau să se infiltreze în sudul Israelului prin Marea Mediterană la 7 octombrie.

Infiltrarea maritimă a dus la schimburi de focuri pe plajele israeliene din zona de frontieră din Gaza, inclusiv un schimb de focuri în care 10 teroriști Hamas au fost uciși pe plaja Zikim.

Unitatea subacvatică a lucrat pentru a dezamorsa orice dispozitiv despre care se bănuia că ar conține material exploziv.

În imaginile împărtășite de forțele navale israeliene, se aude un ofițer care detaliază descoperirile unității. 

Citește și: Al Treilea Război Mondial, mai aproape ca oricând. China avertizează Israelul: Depășiți autoapărarea

În videoclip, ofițerii sunt, de asemenea, arătați scoțând din apă un focos de grenadă propulsată de rachetă (RPG) înainte de a-l detona în siguranță pe o plajă din Gaza.

Ce arme s-au găsit în mare

Scafandrii de luptă din cadrul Unității pentru misiuni subacvatice a Marinei israeliene ("Yaltam") au localizat zeci de arme și dispozitive militare în regiunea maritimă din Gaza de la începutul războiului, atât deasupra, cât și subacvatic.

În timpul căutărilor efectuate de Unitatea pentru misiuni subacvatice, au fost localizate un număr mare de arme utilizate de organizația teroristă Hamas în încercările sale de a se infiltra pe teritoriul israelian. Încercările Hamas au fost zădărnicite de forțele navale israeliene.

Printre armele și dispozitivele militare se numărau dispozitive explozive, centuri explozive, muniție, bărci gonflabile și multe altele, potrivit presei israeliene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te