Potrivit National Interest, recent au fost atribuite contracte către Northrop Grumman și L3Harris.
Directorul SDA, Derek Tournear, a explicat că cei 28 de sateliți vor fi lansați în patru etape diferite.
Citește și: Putin se joacă cu nervii Europei: anunță noi reduceri ale livrărilor de gaz prin Nord Stream 1
„Inițiativa de lansare pe mai multe direcții se bazează pe doi piloni conceptuali cheie. Aceștia sunt <<proliferarea>> și <<dezvoltarea în spirală>>”, le-a spus Tournear reporterilor de la Pentagon.
El a precizat că este nevoie ca sute de sateliți să opereze în spațiu, în timp ce dobândesc în mod continuu noi capacități la fiecare „doi ani”, printr-o dezvoltare continuă în spirală.
„Evoluția tehnologiilor antirachetă continuă să complice eforturile de apărare antirachetă. Rachetele Balistice Intercontinentale (ICBM) inamice călătoresc prin spațiu atât de repede de-a lungul graniței atmosferei terestre, încât este aproape imposibil ca traiectoria lor să fie anticipată de sistemele radar”, scrie National Interest.
Tehnologia de apărare antirachetă a făcut pași uimitoare înainte în ultimii ani și acum este pregătită să contracareze o generație emergentă de amenințări care include arme hipersonice, vehicule de mare viteză cu reintrare multiplă, care zboară alături de ICBM-uri.
Citește și: VIDEO Cum arată elicopterele și submarinele Scorpene pe care România le va cumpăra din Franța
Recunoscând acest lucru, Pentagonul se mișcă rapid pentru a lansa noi constelații de sateliți de înaltă tehnologie, conectați în rețea, cu scopul specific de a întări sistemele existente de apărare antirachetă.
Realizarea acestui lucru necesită partajare de date de mare viteză, procesare și transmitere a informațiilor activate de inteligența artificială și, mai ales, adăugarea de noi constelații de sateliți pe orbită joasă și medie a Pământului.