VIDEO Contraofensiva Ucrainei poate începe în orice moment. Ce au discutat Stoltenberg cu Zelenski

DE Adina Mutăr | Actualizat: 21.04.2023 - 08:00
Război Ucraina-Foto: Profimedia Images

Un ofițer ucrainean, Andre, a declarat că o contraofensivă masivă împotriva forțelor ruse din prima linie situată în partea de est a țării ar putea începe în orice moment.

SHARE

Decizia cu privire la momentul și locul contraofensivei va fi luată de Statul Major ucrainean, a spus Andre, menționând că ciocnirile intense cu forțele ruse în regiunea Donețk au continuat indiferent.

„Suntem cu toții pregătiți, dar există un ordin, există un șef care planifică operațiunea. Avem încredere în ordinele lor. Poate fi un atac brusc”, a declarat Andre pentru Anadolu.

Contraofensivă masivă a Ucrainei ar putea începe în orice moment

"Amintiți-vă cum am eliberat Hersonul. Nimeni nu știa și totul s-a întâmplat repede, dar ne-a luat aproximativ opt luni să ajungem în acest punct. Lupta noastră va continua până când ne eliberăm pământurile", a declarat Andre. 

Forțele ruse și forțele paramilitare Wagner continuă să atace iar cele mai violente conflicte ale războiului Rusia-Ucraina au loc la Bahmut, unde forțele ruse suferă mari pierderi.

Forțele ruse încearcă de luni de zile să captureze Bahmut, un centru de transport și logistică din regiunea Donețk din Ucraina, care face parte din regiunea industrializată Donbas.

Vizita lui Stoltenberg în Ucraina, „un semn” pentru „decizii ambițioase”

Vizita secretarului general al NATO este un semn că Alianța este pregătită pentru decizii ambițioase, consideră președintele Volodimir Zelenski.

„Această vizită a lui Jens Stoltenberg este prima de la războiul pe scară largă. O interpretăm ca pe un semn că Alianța este pregătită să înceapă un nou capitol în relațiile cu Ucraina – un capitol al deciziilor ambițioase. "

Președintele ucrainean și secretarul general al NATO au discutat joi despre sprijinul militar suplimentar pentru Kiev, în contextul în care se anunță o contraofensivă masivă.

Alte subiecte pe agendă au fost întâlnirea în Format Ramstein care este așteptată să aibă loc la 21 aprilie și deciziile pe care Ucraina le așteaptă de la partenerii săi, în special în ceea ce privește sprijinul militar.

Zelenski i-a cerut secretarului general al NATO să ajute Ucraina „să depășească reținerea partenerilor săi în furnizarea de arme cu rază mai lungă de acțiune, avioane moderne, artilerie și vehicule blindate”.

Al treilea subiect s-a referit la summitul NATO de la Vilnius, care, după cum consideră Zelenski, „ar putea fi istoric”.

Președintele a mulțumit pentru invitația de a participa la summit, dar a adăugat că este important ca Ucraina să primească o invitație corespunzătoare.

Al patrulea subiect a vizat garanțiile de securitate pentru Ucraina și ucraineni în cazul aderării la NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te