VIDEO Conceptul viitorului submarin "dronă" cu rachete balistice dezvăluit în Rusia

DE Daniel Toșa | 18.08.2022 - 11:44
VIDEO Conceptul viitorului submarin "dronă" cu rachete balistice dezvăluit în Rusia/FOTO: Captura youtube

Modelul a ceea ce pare a fi un nou concept de submarin cu aspect elegant a apărut în cadrul expoziției Army 2022 din Rusia. Proiectul, cunoscut sub numele de Arktur, este văzut asociat cu un vehicul subacvatic fără echipaj uman de mare deplasare numit Surrogat-V.

SHARE

O machetă a ceea ce pare a fi un nou concept de submarin cu aspect elegant a apărut în cadrul expoziției Army 2022 din Rusia. Proiectul, cunoscut sub numele de Arktur, este văzut asociat cu un vehicul subacvatic fără echipaj uman de mare deplasare numit Surrogat-V în imaginile de la expoziția comercială.

@MuxelAero a făcut fotografii ale modelelor Arktur și Surrogat-V, printre altele, și a avut amabilitatea de a le împărtăși cu The War Zone. Expoziția Army 2022, cea de-a opta iterație a acestui eveniment anual, s-a deschis astăzi la Patriot Park din Kubinka, la periferia Moscovei.

Numele Arktur pare să se traducă în engleză ca Arcturus, care este cea mai strălucitoare stea din Constelația Boötes, în timp ce Surrogat-V este pur și simplu Surrogate-V.

Citește și: VIDEO Psiholog israelian: probabil 25% dintre ucraineni vor suferi efecte posttraumatice după război

Detaliile despre Arktur sunt extrem de limitate, dar o pancartă din fața machetei pare să indice că este destinat în primul rând să fie un submarin cu rachete balistice, sau SSBN, optimizat pentru operare în regiunea arctică.

Macheta arată în mod clar o formă aerodinamică a corpului navei cu o velă cu profil redus.

Dacă modelul este la aceeași scară cu cel al submarinului cu rachete balistice Project 955A Borei-A de lângă el, este posibil ca cele două să aibă o dimensiune totală și un deplasament foarte asemănător în general. Proiectul Borei-A are o lungime de puțin sub 558 de picioare, un diametru de aproximativ 44 de picioare în partea cea mai lată și un deplasament de aproximativ 24.000 de tone atunci când este scufundat, potrivit datelor disponibile public.

Citește și: VIDEO Taiwanul răspunde după tensiunile cu China: Demonstrație de forță cu avionul de luptă F-16V

Arktur pare să aibă un fel de aranjament de propulsie cu înveliș complet, care pare proiectat pentru ca apa să intre prin patru conducte separate de o parte și de alta a pupei - în partea superioară și inferioară - și apoi să fie împinsă prin secțiunile de duze din spate.

Nu este clar dacă proiectul implică sau nu jeturi de pompare ascunse în partea din spate a submarinului, deși aranjamente oarecum similare care utilizează jeturi de pompare au fost văzute pe alte proiecte avansate de submarine.

În unele cazuri, jeturile de pompare sunt mai eficiente decât elicele tipice și pot reduce semnătura acustică a unui submarin - a rămâne cât mai silențios posibil este esențial pentru supraviețuirea oricărui submarin - după cum puteți citi mai multe despre acest subiect aici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te