VIDEO Cine e cel căruia i s-a permis să țină cupa? 17 milioane de vizualizări l-au făcut star

DE Elena Andrei | 21.12.2022 - 19:49
Cine e cel căruia i s-a permis să țină cupa mondială?/Foto: twitter
„Cel mai sexy măcelar de pe Instagram”/Foto: Profimedia Images

În 2017, Nusret Gokce era un simplu măcelar. A devenit celebru peste noapte, când un videoclip în care condimenta în mod extravagant o bucată de friptură a devenit viral pe internet.

SHARE

De atunci, bărbatul în vârstă de 39 de ani a devenit mai cunoscut sub porecla sa de pe internet "Salt Bae" și a deschis peste 22 de restaurante în SUA, Marea Britanie, Grecia și Dubai.

Pe lângă averea sa estimată la 40 de milioane de lire sterline, Nusret numără printre clienții săi vedete precum Leonardo DiCaprio, Usher și fotbalistul francez Kylian Mbappe.

În weekend, „magnatul fripturilor” a fost unul dintre cei câțiva oameni cărora li s-a permis să intre pe terenul din Qatar după victoria Argentinei la Cupa Mondială împotriva Franței.

Se pare că Salt Bae a încălcat regulile FIFA atunci când s-a pozat cu trofeul Cupei Mondiale pe teren, deoarece există o listă foarte specifică a celor care au voie să îl atingă efectiv. 

Nusret nu s-a învârtit întotdeauna în cercurile elitei, având 50 de milioane de urmăritori pe Instagram. 

FEMAIL a dezvăluit începuturile foarte umile ale bucătarului.  

Născut în august 1983, Nusret a fost unul dintre cei cinci copii ai tatălui său, Faik Gökçe, care era miner și a fost nevoit să petreacă luni întregi departe de casa familiei din suburbia săracă de la est de Istanbul. 

Vorbind pentru The Times în 2019, Nusret a explicat cum mergea adesea la școală purtând pantofi și cămăși care nu i se potriveau, deoarece părinții săi nu își permiteau să îi cumpere altceva.  

Nusret susține că a părăsit școala la vârsta de 12 ani și a început să lucreze ca ucenic la un măcelar pentru a ajuta familia.

„Mă trezeam la ora 6, două ore de mers cu trenul și 30 de minute cu un autobuz. Apoi, toată ziua, în picioare și muncind. Nicio zi liberă și niciun concediu.” 

În timp ce lucra în restaurante turcești, bucătarul aspirant a trebuit să avanseze de jos, iar printre responsabilitățile se număra și spălatul vaselor.  

Vorbind pentru NBC în 2017, Nusret a explicat: "De la vârsta de 14 ani, am lucrat mai mult de 13 ore pe zi. Mereu mi-am dorit să deschid un restaurant'.

După ce și-a făcut serviciul militar la 20 de ani, Nusret a reușit să convingă o bancă să îi împrumute 3000 de dolari pentru a vizita Argentina și a afla mai multe despre industria cărnii. 

La 27 de ani, și-a deschis un prim restaurant în Istanbul și susține că a câștigat 5000 de dolari în prima zi. Cu omul de afaceri turc Ferit Sahenk, Nusret a continuat să deschidă filiale în Ankara, Dubai și Doha.

Deși își dezvolta afacerea cu restaurantele, viața lui Nesrut s-a schimbat peste noapte, în 2017, când a distribuit pe Instagram un videoclip în care pregătea o „friptură otomană” într-un stil extravagant. 

Videoclipul a adunat peste 17 milioane de vizualizări, fiind declarat „cel mai sexy măcelar de pe Instagram”. 

Ca urmare a succesului înregistrat de videoclip, Nusret a introdus în restaurantele sale celebra friptură acoperită cu aur - care a atras de-a lungul anilor persoane precum Leonardo DiCaprio, David Beckham, Usher și Kylian Mbappe.

În 2019, starul Instagram a cheltuit 36 de milioane de lire sterline pentru luxosul hotel Macka Palace din Istanbul - unde a deschis încă un restaurant. 

Anunțând momentul de referință pe Instagram, Nusret a scris: "Am avut un singur vis, care a fost acela de a avea propriul meu restaurant la propriul meu hotel. Mulțumesc lui Dumnezeu că unul dintre cele mai mari vise ale mele se împlinește”. 

Pe lângă apartamentul său de lux din 'palat', se crede că Nesrut are proprietăți și în SUA și în Marea Britanie și postează adesea fotografii de la o piscină privată din Beverley Hills. 

Anul trecut, Nusret a deschis primul său restaurant din Londra, unde o friptură Golden Giant Tomahawk costă 1.450 de lire sterline.

În primele patru luni, restaurantul a înregistrat vânzări de 7 milioane de lire sterline, în ciuda faptului că recenziile online au fost proaste.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te