VIDEO CIA, un nou un videoclip adresat ruşilor nemulţumiţi de Putin. Ce îi îndeamnă?

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.01.2024 - 11:55
CIA, un nou un videoclip adresat ruşilor nemulţumiţi de Putin. Ce îi îndeamnă? - Foto: Profimedia Images
Foto: captură video Facebook/Central Intelligence Agency

CIA, un nou un videoclip adresat ruşilor nemulţumiţi de Putin. Ce îi îndeamnă? Noul videoclip este menit să îi capteze pe rușii deziluzionați.

SHARE

CIA, un nou un videoclip adresat ruşilor nemulţumiţi de Putin. Ce îi îndeamnă? Noul videoclip este menit să îi capteze pe rușii deziluzionați de elita Moscovei.

Naratorul videoclipului se gândește, la împlinirea vârstei de 35 de ani, la moștenirea tatălui său, care a servit ca parașutist rus, și se întreabă dacă are „curajul să reziste acestei trădări”.

CIA, un nou un videoclip adresat ruşilor nemulţumiţi de Putin. Ce îi îndeamnă?

CIA le oferă rușilor deziluzionați de liderii țării o modalitate de a transmite secrete agenției americane de spionaj.

Intitulat „De ce am contactat CIA: patria mamă”, videoclipul, în limba rusă, postat pe Telegram și alte platforme de socializare, încearcă să se conecteze cu sentimentul de patriotism al rușilor și cu diferența dintre sacrificiile soldaților pe câmpul de luptă și viețile confortabile ale membrilor elitei ţării.

CIA a postat două videoclipuri similare anul trecut, pe rețelele de socializare.

Citeşte şi: VIDEO CIA și-a mituit experții să nu raporteze că COVID-19 e scăpat din laboratorul Wuhan

„Vedem mai multă informare din partea rușilor, ca urmare a acestor videoclipuri”, a spus un purtător de cuvânt al CIA. „Dacă nu ar funcționa, nu am fi fost la videoclipul cu numărul trei.”

Videoclipurile lansate anul trecut au atras 2,1 milioane de vizualizări, a spus purtătorul de cuvânt, conform NBC News.

Directorul CIA, William Burns, a descris tulburările cauzate de invazia pe scară largă a Ucrainei, de către Rusia, în februarie 2022, drept „o oportunitate odată la o generație” pentru agenție, de a recruta spioni ruși.

Citeşte şi: VIDEO Cum încearcă CIA să recruteze ruşi ca spioni cu un mesaj sensibil pe rețelele de socializare

Cel mai recent videoclip, însoțit de muzică emoționantă, prezintă un narator fără nume, care se gândește la moștenirea tatălui său.

„Tatăl meu era un om practic, credea în Rusia. A vorbit despre cosmonauți și despre realizările științifice, pe care întreaga lume le-a admirat”, spune naratorul, în videoclipul de trei minute.

Naratorul continuă spunând că s-a alăturat serviciului de informații al armatei, GRU, pentru a-și servi țara. „Dar mi-am dat seama repede că adevăratul inamic se află înăuntru”, spune el.

Cartofi putrezi şi arme străvechi

„Liderii noștri vând țara, pentru palate și iahturi, în timp ce soldații noștri mestecă cartofi putrezi și trag cu arme străvechi”, spune el.

„Oamenii noștri sunt forțați să dea mită, doar pentru a-și găsi un loc de muncă. Dar elitele cu ceasuri incredibil de scumpe pierd timpul. Corupția și nepotismul îmi mănâncă țara, din interior”, mai afirm[ vorbitorul.

Foto: captură video Facebook/Central Intelligence Agency

La sfârșitul videoclipului, naratorul decide că va onora exemplul tatălui său și va construi un viitor pentru fiul său, contactând CIA în secret, de pe telefonul său mobil.

Impasul de azi

„Dorința mea este să salvez Rusia. Voi fi scânteia adevărului, de dragul fiului meu”, spune el.

Videoclipul vine pe fondul unui impas în războiul din Ucraina. Nici una dintre părți nu a reușit un progres major, în luptele din ultimul an.

Aceasă evoluţie apare împreună cu slăbirea sprijinului politic din Congres, pentru a continua ajutorul militar al SUA, către Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te