VIDEO China și Rusia își combină forțele în două oceane și trei mări: 400 de nave, 120 avioane

DE Adina Mutăr | Actualizat: 10.09.2024 - 18:03
China și Rusia își combină forțele în două oceane și trei mări: 400 de nave, 120 avioane  - Foto: Profimedia Images (imagiine cu caracter ilustrativ)
China și Rusia își combină forțele în două oceane și trei mări: 400 de nave, 120 avioane - Foto: Profimedia Images (imagiine cu caracter ilustrativ)

China și Rusia își combină forțele în două oceane și trei mări: 400 de nave, 120 avioane. Manevrele vor avea loc în apele Oceanului Pacific și Arctic, Mării Mediterane, Caspice și Baltice.

SHARE

China și Rusia își combină forțele în două oceane și trei mări: 400 de nave, 120 avioane, 90.000 de militari.

 Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea exercițiului strategic de comandă și personal de stat Great Ocean-2024 în timpul căruia forțele navale se vor antrena pentru a lovi ținte strategice ale unui inamic simulat. China se va alătura exercițiului.

China și Rusia își combină forțele în două oceane și trei mări: 400 de nave, 120 avioane

„Manevrele, care vor avea loc în apele Oceanului Pacific și Arctic, Mării Mediterane, Caspice și Baltice, vor implica peste 400 de nave de război, submarine și nave auxiliare de sprijinire a flotei; peste 120 de avioane și elicoptere din aviația navală a Marinei și a Forțelor Aeriene,  7.000 de arme, echipamente militare și speciale, precum și peste 90.000 de militari”, a anunțat  Ministerul rus al Apărării pe Telegram, potrivit European Pravda.

În prima etapă a exercițiului Great Ocean-2024, rușii vor exersa desfășurarea unor grupuri de forțe în zonele de antrenament desemnate.

În a doua etapă, ei vor repeta „operațiuni de luptă” pentru a distruge ținte și forțe importante din punct de vedere strategic ale unui inamic simulat.

Grupurile operaționale de comandă și control și contingentele militare din statele partenere străine ale Federației Ruse au fost invitate să participe la exercițiile Marinei Ruse.

Ministerul Apărării al Chinei a anunțat fără a oferi detalii că armata țării va participa la exercițiu. Ministerul raportează că cele două flote vor naviga împreună pentru a cincea oară în Oceanul Pacific și vor participa la exercițiul rusesc Great Ocean-24.

China vizează Marea Japoniei

Armata chineză a declarat că intenționează, de asemenea, să organizeze exerciții North-Joint 2024 cu participarea Federației Ruse, care vor avea loc în Marea Japoniei și Marea Ohoțk în septembrie, potrivit Anadolu.

Cel mai recent, China și Rusia au efectuat un exercițiu militar comun în apele și spațiul aerian adiacent Zhanjiang, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei, în luna iulie.

Exercițiile comune dintre China și Rusia servesc ca o demonstrație a parteneriatului lor strategic, iar analiștii le consideră ca un răspuns la prezența militară americană în creștere în regiune.

Citește și: VIDEO SUA aruncă o armă hipersonică în „curtea” Rusiei. S-a ridicat la 254 km, viteză: 7,2 Mach

De la înființarea sa în 2012, seria „Joint Sea” a devenit o platformă majoră de cooperare între cele două marine, sporind capacitatea acestora de a aborda în comun amenințările și provocările de securitate.

Ministerul Apărării Naționale al Chinei a declarat că armata rusă va trimite forțe navale și aeriene la exercițiul North-Joint 2024.

Citește și: Nave de război din China au pătruns de 33 ori în apele Japoniei. Un avion-spion, în vizorul SUA

„Acest exercițiu își propune să aprofundeze nivelul de cooperare strategică dintre armatele chineză și rusă și să le sporească capacitatea de a răspunde în comun la amenințările de securitate”, se mai arată în declarație.

Marinele ruse și chineze vor desfășura o a cincea patrulă maritimă comună.

Declarația Chinei vine la câteva săptămâni după ce Japonia a susținut că un avion spion militar chinez i-a încălcat spațiul aerian pentru prima dată, intrând în spațiul aerian japonez deasupra apelor Mării Chinei de Est, în apropierea insulelor din provincia sud-vestică Nagasaki.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te