VIDEO Bombardamente intense în Beirut. Trei lideri palestinieni uciși într-un raid aerian israelian

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.09.2024 - 08:51
Bombardamente intense în Beirut. Trei lideri palestinieni uciși într-un raid aerian israelian - Foto: Profimedia images
Bombardamente intense în Beirut. Trei lideri palestinieni uciși într-un raid aerian israelian - Foto: Profimedia images

Bombardamente intense în Beirut. Israelul a lansat, luni dimineața un atac aerian asupra capitalei Libanului, Beirut, care a dus la moartea a trei lideri ai Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei.

SHARE

Bombardamente intense în Beirut. Potrivit PFLP, cei trei lideri palestinieni au fost uciși în cartierul Kola, în urma unui atac care a vizat etajul superior al unei clădiri de apartamente.

Bombardamente intense în Beirut. Trei lideri palestinieni uciși într-un raid aerian israelian

Martorii au declarat pentru Reuters că bombardamentul a avut loc în cursul nopții, provocând temeri că violențele din Orientul Mijlociu ar putea escalada și implica și mai mult Iranul și Statele Unite, aliatul principal al Israelului.

Israelul a intensificat atacurile asupra milițiilor Hezbollah din Liban și a miliției Houthi din Yemen, ca parte a unei campanii mai ample împotriva grupurilor armate aliate cu Iranul.

În urma raidurilor aeriene, Hezbollah a pierdut mai mulți lideri de rang înalt, inclusiv pe Sayyed Hassan Nasrallah, liderul său.

Israelul a lansat duminică raiduri aeriene și asupra Yemenului, vizând miliția Houthi, pe care o acuză de lansarea unor atacuri cu rachete.

Citește și: Al doilea „război de Iom Kipur”? Israelul desfășoară tancuri, Egiptul sprijină Libanul

Ministerul Sănătății din Yemen, controlat de Houthi, a raportat că cel puțin patru persoane au fost ucise și 29 rănite în atacul asupra portului Hodeidah. De asemenea, autoritățile libaneze au anunțat că cel puțin 105 persoane au murit în urma raidurilor din Liban.

În ultimele două săptămâni, peste 1.000 de libanezi și-au pierdut viața și aproximativ 6.000 au fost răniți, potrivit Ministerului Sănătății din Liban.

Citește și: Libanul, „sigilat” de Israel. „Nu trece nicio armă din Siria și Iran, distrugem tot”

Guvernul a declarat că o cincime din populație, adică un milion de oameni, a fost forțată să-și părăsească locuințele din cauza intensificării bombardamentelor israeliene.

Israelul promite să continue atacurile

Israelul a declarat că va continua ofensiva până când regiunile sale nordice vor fi din nou sigure pentru locuitorii care au fost nevoiți să fugă din calea rachetelor Hezbollah.

Dronele israeliene au survolat Beirutul pe tot parcursul zilei de duminică, iar zgomotul exploziilor aeriene a răsunat puternic în capitala Libanului.

Atacul din cartierul Kola este considerat primul raid în interiorul orașului Beirut, în timp ce majoritatea loviturilor israeliene au vizat până acum sudul Libanului, unde Hezbollah își desfășoară operațiunile.

Familiile strămutate, inclusiv refugiați sirieni, au fost nevoite să își petreacă nopțile sub cerul liber, dormind sub poduri sau în zonele publice, precum Zaitunay Bay.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te