VIDEO Blinken în Kiev, într-un moment-cheie. Mai multe HIMARS și HARM împotriva rușilor

DE Adina Mutăr | Actualizat: 08.09.2022 - 17:33
Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit la Kiev/foto: Profimedia Images

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit la Kiev, într-un moment-cheie pentru războiul împotriva ocupanților ruși. Pentagonul elaborează un plan de sprijinire a armatei ucrainene pe termen mediu și lung, inclusiv după terminarea războiului cu Rusia.

SHARE

La întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, secretarul de stat american îi va prezenta noul pachet de ajutor militar în acest moment, când contraofensiva ucraineană câștigă teren în Herson și Harkov, potrivit Ukrainska Pravda.

Blinken va vizita așezări din apropierea Kievului.

La 8 septembrie, președintele american Joe Biden a aprobat un nou pachet de ajutor american de 675 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Noul pachet include mai multe rachete de precizie GMLRS pentru HIMARS, obuziere de 105 mm, muniție de artilerie, rachete antiradar HARM, Humvee-uri, arme antitanc, arme de calibru mic și multe altele.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat joi la o întâlnire la Baza Aeriană Ramstein din Germania că sprijinul militar al aliaților pentru Ucraina dă roade pe câmpul de luptă.

Secretarul Apărării a subliniat că acum războiul se află din nou într-un moment-cheie.

„Forțele rusești continuă să bombardeze cu cruzime orașele și civilii ucraineni cu rachete și focuri de artilerie. Dar forțele ucrainene au început contraofensiva în sudul țării. Și ele integrează capacitățile pe care noi toți le-am oferit pentru a le ajuta să lupte și să își recupereze teritoriul suveran.

Citește și

VIDEO Cum au ajustat SUA rachetele Harpoon cu care Ucraina a scufundat nave rusești în Marea Neagră

Gen. Ben Hodges: România nu face față unui război cu Rusia. N-are poduri, șosele, căi ferate

Acum, vedem succesul demonstrabil al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă. Și, în fiecare zi, vedem hotărârea aliaților și partenerilor din întreaga lume care ajută Ucraina să reziste războiului de cucerire ilegal, imperial al Rusiei. Iar noi trebuie să evoluăm pe măsură ce lupta evoluează", a declarat Austin, potrivit European Pravda.

Acesta a subliniat că „fața războiului se schimbă. La fel și misiunea acestui Grup de contact".

„Vom lucra împreună pentru a antrena forțele ucrainene pe termen lung. Vom lucra împreună pentru a ajuta la integrarea capacităților Ucrainei și pentru a consolida operațiunile comune pe termen lung. Vom lucra împreună pentru a ne moderniza bazele industriale de apărare pentru a satisface cerințele Ucrainei pe termen lung. Și vom lucra împreună pentru producție și inovare pentru a satisface nevoile de autoapărare ale Ucrainei pe termen lung", a precizat secretarul american al apărării.

Austin a anunțat, de asemenea, că Statele Unite s-au angajat să acorde Ucrainei un sprijin militar în valoare de încă 675 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te