VIDEO Bază rusească din Herson, plină cu soldați ruși, spulberată de rachetele ucrainene

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.11.2023 - 15:21
Bază rusească din Herson, plină cu soldați ruși, spulberată de rachetele ucrainene - Foto: X/ @front_ukrainian

Contraofensiva ucraineană împinge tot mai mult apărarea rusească să-și părăsească pozițiile pe care le-a ocupat încă din debutul războiului. Soldații Kievului s-au specializat în utilizarea dronelor care transmit coordonate precise artileriei care atacă nimicitor.

SHARE

Într-o înregistrate publicată de contul de X @front_ukrainian, care urmărește evoluția răboiului de pe linia frontului, se vede cum un grup de soldați ruși care se află în curtea unei baze rusești din Herson sunt atacați de forțele ucrainene cu rachete.

Bază rusească din Herson, plină cu soldați ruși, spulberată de rachetele ucrainene

Proiectilele distrugătoare spulberă clădirea ce deservea baza improvizată a Rusiei de pe teritoriul Ucrainei. Nu este clar dacă și câți soldați ruși se aflau la acel moment în clădire, însă cert este că acea baza a fost complet distrusă în urma atacului.

Rusia a recunoscut pentru prima dată că mai multe "grupuri" de trupe ucrainene au trecut și și-au stabilit poziții pe malul râului Nipru, controlat de ruși.

Citește și: Atac rusesc cu arme chimice în regiunile ucrainene Swativ și Bahmut. Cât de nocivă e clorpicrina?

Vladimir Saldo, șeful regiunii ucrainene Herson, instalat de Moscova, a declarat că unii soldați ucraineni au fost "blocați" în Krinki, un mic sat de pe malul estic al râului Dnipro, și că se aceștia confruntă cu un "iad de foc" din partea artileriei, rachetelor și dronelor rusești.

El a afirmat că speranța medie de viață a unui soldat ucrainean în acel loc este de aproximativ două zile, fără a prezenta însă nicio dovadă în acest sens.

Aceasta vine după ce Andri Yermak, șeful de stat major al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că trupele Kievului și-au asigurat un punct de sprijin pe malul estic al râului Dnipro, în regiunea Herson.

Citește și: Armata ucraineană a spart blocada Rusiei și a avansat pe malul stâng al Hersonului și în Zaporojie

Luptele crâncene între forțele ucrainene și cele rusești se dau și în jurul orașului Avdiivka, din Donețk, estul Ucrainei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că a vorbit cu oficiali ai Apărării și securității, despre situația din jurul oraşului Avdiivka și a zonei înconjurătoare, și că „atacurile rusești sunt foarte intense, în special în Regiunea Donețk”.

„Rusia pierde deja soldați și echipamente, în apropiere de Avdiivka, mai repede și la scară mai mare decât de exemplu lângă Bahmut. Este extrem de greu să reziste acestui atac.

Fiecare dintre războinicii noștri care ocupă pozițiile, fiecare dintre războinicii noștri care efectuează misiuni de luptă acolo merită cea mai mare recunoștință a noastră”, a spus Zelenski, conform CNBC.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te