VIDEO Batalionul de elită ucrainean „Șaman” a mutat războiul în Rusia. Ce pierderi au suferit rușii

DE Alin Crișan | 27.06.2022 - 19:20
VIDEO Batalionul de elită ucrainean „Șaman” a mutat războiul în Rusia. Ce pierderi au suferit rușii/ Photo: Profimedia

Un batalion de elită a Forţelor pentru Operaţii Speciale, au mutat războiul dincolo de graniţele cu Rusia, în interiorul ţării care le-a invadat teritoriul. Au distrus rafinării de petrol, depozite de muniţii şi reţele de comunicaţii din Rusia.

SHARE

Militarii ucraineni din cadrul Batalionului Şaman, o unitate de elită a Forţelor pentru Operaţii Speciale (SSO), au mutat războiul dincolo de graniţele cu Rusia, în interiorul ţării care le-a invadat teritoriul. Potrivit The Times, "şamanii" ucraineni ar fi de fapt autorii misterioaselor atacuri ce au ţintit în ultima vreme rafinării de petrol, depozite de muniţii şi reţele de comunicaţii din Rusia.

Militarii ucraineni din cadrul Batalionului ''Şaman'' au pătruns pe teritoriul Rusiei îmbarcaţi în elicoptere şi, ajutaţi de întunericul nopţii, au misiunea de a distruge infrastructura critică folosită de forţele ruse pentru îndeplinirea obiectivelor militare din Ucraina.

Potrivit The Times, care a realizat un interviu cu doi dintre militarii ucraineni, Forţele pentru Operaţii Speciale se afla în spatele mai multor acţiuni de sabotaj, efectuate în ultima perioadă pe teritoriul Rusiei.

Sergenţii "Handsome" şi "Twenty Two", ambii în vârstă de 25 de ani, sunt doi dintre "şamanii" care luptă împotriva forţelor ruse de ocupaţie de la începutul războiului hibrid contra Ucrainei din 2014.

Inteligenţi, având o condiţie fizică foarte bună, ei au fost selectaţi pentru forţele speciale după ani de luptă în unităţi regulate.

Citește și: VIDEO Parfum occidental, într-o oază de comunism: Cum arătau stațiunile de pe Litoral în anii 1970

"Cele mai interesante misiuni sunt să lucrezi în spatele liniilor inamice; plasarea de explozibili în spatele liniilor de front, peste graniţă", a declarat "Twenty Two", detaliind un plan de a semăna confuzie şi discordie în rândul inamicului. "Handsome" a adăugat: "Ruşii nu ştiu ce li s-a întâmplat, de multe ori nu le vine să creadă că am fost acolo."

Ambii sunt membri ai batalionului "Şaman", o poreclă dată Detaşamentului 10 al Forţelor Speciale ucrainene pentru capacităţile sale.

Este braţul de atac şi detectare al serviciilor secrete militare ucrainene, fiind admişi doar acei bărbaţi care trec cele mai dureroase teste de rezistenţă şi abilităţi de supravieţuire.

Unitatea este specializată în scufundări, paraşutism şi alpinism. A luptat alături de trupele britanice şi americane în Afganistan şi şi-a câştigat o bună reputaţie.

Citește și: EXCLUSIV O cercetătoare româncă a demontat o teorie din fizica cuantică ce rezista de 30 de ani

"Îi trimitem să se ocupe de cele mai dificile sarcini, pentru că sunt cei mai buni şi mai curajoşi", a declarat un ofiţer superior din cadrul serviciilor de informaţii ucrainene, potrivit Epoch Times.

Deşi unitatea a fost mai bine pregătită pentru invazia din februarie decât alte ramuri ale forţelor armate ale ţării, aceasta a fost un şoc, a declarat "Handsome".

El a descris prima oră a bătăliei ca fiind haotică, în timp ce militarii ucraineni încercau să îşi coordoneze apărarea, dar eforturile lor la aeroport au împiedicat Rusia să obţină o bază vitală în afara Kievului, potrivit defenseromania.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.