VIDEO Bătălia aerului a început. Piloții ucraineni distrug un post de comandă. Rușii atacă furibund

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.03.2024 - 19:57
Bătălia aerului a început. Piloții ucraineni distrug un post de comandă. Rușii atacă furibund - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Bătălia aerului a început. Piloții ucraineni distrug un post de comandă. Rușii atacă furibund cu bombe de distanță, care distrug totul, clădiri până la fundații.

SHARE

Bătălia aerului a început. Piloții ucraineni distrug un post de comandă. Rușii atacă furibund.

Generalul Mikola Oleșciuk, comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, și-a exprimat recunoștința față de piloții ucraineni care au efectuat o lovitură de precizie asupra unui post de comandă rus.

„Îmi exprim recunoștința față de piloți pentru angajarea cu succes a unui post de comandă aparținând inamicului!”, a declarat Oleșciuk, potrivit European Pravda.

Generalul nu a dat alte detalii, dar videoclipul arată că postul de comandă al rușilor a fost amplasat pe o navă eșuată pe țărm.

Ukrainska Pravda a fost informată că operațiunea militară a avut loc luni, 11 martie, în regiunea Herson, fără să se precizeze cazualitățile.

De cealaltă parte, forțele aeriene ale Rusiei și-au sporit dramatic eficiența în războiul din Ucraina cu utilizarea sporită a „bombelor de distanță”, contribuind la succesele recente ale Moscovei pe câmpul de luptă, potrivit experților occidentali.

Rușii au la dispoziție un stoc uriaș de bombe din epoca sovietică, potrivit msn.com

Acestea transportă până la o jumătate de tonă de explozibili și au fost echipate cu aripi și sisteme de ghidare pentru a zbura distanțe lungi, permițând avioanelor rusești care le lansează să opereze departe de sistemele antiaeriene ucrainene.

Citește și: VIDEO Convoi rusesc din 18 blindate, spulberat în câteva ore de trupele ucrainene în Klishchiika

Alături de drone, rachete și artilerie, bombele de distanță au adăugat o nouă putere de foc distructivă campaniei Rusiei în estul Ucrainei, așa cum s-a văzut în recenta cucerire a orașului Avdiivka, prima victorie majoră a Rusiei în aproape un an.

Și asta pentru că au folosit mai mult avioanele pentru acoperire tactică.

Într-un cont postat pe site-ul de socializare Telegram în timpul bătăliei, Maksim Jorin de la Brigada a 3-a Separată de Asalt a Ucrainei a descris cum 60 până la 80 de bombe de distanță ce se prăbușeau în zona sa în fiecare zi.

Citește și: VIDEO Prima escadrilă ucraineană F-16, gata să nimicească pozițiile rusești. Când intră în luptă?

„Aceste bombe distrug complet orice poziție. Toate clădirile și structurile se transformă pur și simplu într-o groapă după explozia fiecărei bombe.”

Atacurile aeriene rusești peste linia frontului au depășit acum 100 pe zi, aproape 160 au avut loc cu patru zile înainte de căderea Avdiivka, a spus el.

„Nu îi costă nimic pe ruși”, a spus Muzyka. „Au multe din aceste bombe și nu vor rămâne fără ele repede.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te