VIDEO Avdiivka, o altă groapă comună pentru soldații ruși invadatori. „Ofensiva” lor este un măcel

DE Adina Mutăr | 20.11.2023 - 20:51
Avdiivka, o altă groapă comună pentru soldații ruși invadatori - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Avdiivka, o altă groapă comună pentru soldații ruși invadatori. „Ofensiva” lor este un măcel. Datele analizate de experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) indică faptul că trupele ucrainene au contraatacat lângă Avdiivka și au avansat pe 19 noiembrie.

SHARE

Avdiivka, o altă groapă comună pentru soldații ruși invadatori. „Ofensiva” lor este un măcel.

ISW notează că trupele ucrainene și ruse continuă să lupte în estul și sudul Ucrainei, deși vremea ploioasă este probabil să continue să încetinească ritmul ostilităților până la instalarea condițiilor de iarnă.

Avdiivka, o altă groapă comună pentru soldații ruși invadatori. „Ofensiva” lor este un măcel

Analiştii subliniază că forţele de apărare ucrainene au contraatacat lângă Avdiivka şi au obținut un avans confirmat la 19 noiembrie, potrivit pravda.com.ua.

La fel ca și Bahmut, Avdiivka este văzut ca o țintă strategică pentru forțele ruse, care doresc să încercuiască orașul, puternic fortificat de trupele ucrainene, și să-și întărească punctul de sprijin în Donețk.

Datele de geolocalizare publicate la 19 noiembrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat în apropierea căii ferate la sud-est de Stepove (3 km nord-vest de Avdiivka).

Un milblogger rus a susținut că forțele ucrainene au recucerit poziții în apropierea căii ferate de lângă Stepove și au contraatacat în apropierea fabricii de cocs Avdiivka.

În același timp, se arată în raport, trupele ruse au efectuat operațiuni ofensive în apropiere de Avdiivka, dar nu au obținut niciun succes. 

Statul Major ucrainean a raportat că trupele ruse au atacat fără succes la sud de Novokalinove (13 km nord-est de Avdiivka), la est de Novobakhmutivka (9 km nord-vest de Avdiivka), precum și în apropiere de Sieverne (6 km vest de Avdiivka) și Avdiivka.

Citește și: VIDEO Momentul în care o dronă kamikaze ucraineană intră „pe ușă” într-o camionetă rusească UAZ-452

Surse ruse susțin că în perioada 18-19 noiembrie s-au desfășurat operațiuni militare în zona industrială, fabrica de cocs și chimie și zona satului Stepove.

Colonelul Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Grupării Forțelor Ucrainene Tavriia, a declarat la 19 noiembrie că numărul dezertorilor și personalului militar ruși care refuză să conducă operațiuni ofensive este în creștere, forțând comandamentul rus să folosească forța fizică și detașamentele de baraj pentru a le împinge în luptă.

Citește și: Contraofensiva ucraineană sparge apărarea rușilor pe râul Nipru. „Mortierele lor nu mai pot lovi”

Ștupun a adăugat că trupele ruse au suferit pierderi grele lângă Avdiivka și au fost forțate să folosească personal mobilizat și condamnați recrutați.

Atât Bahmut, cât și Avdiivka au devenit gropi comune pentru soldații ruși.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te