VIDEO Atac iminent al Israelul și SUA asupra unităților nucleare din Iran. Un sabotaj Mossad, eșuat

DE Adina Mutăr | 31.08.2023 - 17:58
Atac iminent al Israelul și SUA asupra untăților nucleare din Iran - Foto: jns.org (imagine cu caracter ilustrativ)

Atac iminent al Israelul și SUA asupra unităților nucleare din Iran. Un sabotaj Mossad, eșuat. Armata israeliană va desfășura o serie de exerciții comune cu SUA, inclusiv o simulare a unui potențial atac asupra unităților nucleare iraniene, pentru a pune la punct detalii.

SHARE

Atac iminent al Israelul și SUA asupra unităților nucleare din Iran. Un sabotaj Mossad, eșuat. 

Canalul 12 din Ierusalim a raportat că armata americană va aduce „un număr mare” de rachete Patriot și alți interceptori pentru exercițiu.

Atac iminent al Israelul și SUA asupra unităților nucleare din Iran

Un alt scenariu va exersa răspunsul Israelului la un atac cu rachete pe mai multe fronturi.

Se spune că exercițiile comune vor începe „în lunile următoare”.

Când au fost solicitate comentarii, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au refuzat să ofere detalii, dar au spus că țara și SUA efectuează în mod regulat exerciții militare comune.

Evenimentul simulează scenarii de luptă aeriană, inclusiv lovituri adânc în teritoriile inamice.

„Este cel mai mare și cel mai semnificativ exercițiu în care ne-am angajat împreună și este menit să demonstreze că angajamentul SUA față de securitatea Israelului este ferm și de durată”, a spus secretarul de presă al Pentagonului,  generalul Pat Ryder, potrivit thedefensepost.com.

În martie, forțele israeliene au participat, de asemenea, la un exercițiu împreună cu americanii, de două săptămâni, numit „Steagul roșu”, ce a inclus exerciții care au implicat peste o sută de avioane.

Iranul este aproape de a testa pentru prima dată o armă nucleară.

Rapoartele de informații europene susțin că Teheranul a intensificat dezvoltarea uraniului foarte îmbogățit necesar pentru fabricarea armelor nucleare.

Ierusalimul a stabilit planuri operaționale pentru a „neutraliza” controversatul program nuclear, inclusiv inițierea unui atac preventiv asupra instalațiilor sale cheie, dacă alte planuri eșuează.

Un sabotaj al Mossad asupra programului nuclear iranian, eșuat

Serviciile de securitate iraniene susțin că au dejucat un complot israelian de sabotaj împotriva producției de rachete balistice a țării și că au arestat mai mulți agenți implicați, a informat joi presa de stat.

Citește și: Cum era Israelul să omoare o delegație de ruși în vizită la o fabrică de drone în Iran

Un oficial de informații anonim al Ministerului iranian de Apărare a acuzat agenția de spionaj Mossad pentru planul de a vinde Iranului componente defecte ce ar fi aruncat în aer rachetele, scrie agenția de știri IRNA.

Ministrul adjunct al Apărării al Iranului, Mehdi Farahi, a acuzat că agenții inamici au încercat „să pună un circuit exploziv și nedetectabil” în interiorul rachetelor „pentru ca acestea să explodeze la o oră și o dată specifice”, a comunicat IRNA.

Citește și: HARTĂ Rusia a primit sute de drone kamikaze din Iran, via Marea Caspică, pentru a bombarda Ucraina

„O rețea foarte profesionistă, sub îndrumarea directă a Mossad, plănuia să vândă piese defecte pentru a fi folosite la producția de rachete avansate”.

„Această rețea, încercând să vândă piesele defecte, a intenționat să transforme rachetele în dispozitive explozive pentru a da o lovitură liniilor de producție industrială și angajaților care lucrează în acest domeniu”, a declarat oficialul pentru IRNA.

„În ciuda planului foarte complex al inamicului, această acțiune a fost sub monitorizare de informații și operaționale încă de la început și a fost complet neutralizată prin arestarea agenților rețelei.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te