VIDEO Atac cu drone la Moscova. Capitala Rusiei, în alertă. Mai multe blocuri au fost lovite

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.05.2023 - 10:31
Atac cu drone la Moscova - Foto: Twitter/ @albafella1
Atac cu drone la Moscova - Foto: Twitter/ @albafella1

Moscova a fost ținta unui atac cu drone marți dimineață. Mai multe clădiri au fost lovite provocând daune „minore”, conform anunțului făcut de primarul capitalei Rusiei, Serghei Sobianin.

SHARE

Atacul s-a soldat cu pagube "minore" la clădiri, și până acum nu au fost raportate victime omenești. Acesta este al doilea atac cu dronă înregistrat la Moscova de la începutul Războiului rus din Ucraina, conform AFP.

Atac cu drone la Moscova

Potrivit lui Sobianin, "în dimineața zilei de astăzi, un atac cu dronă a provocat pagube minore la mai multe clădiri. Toate serviciile de urgență din oraș sunt prezente la fața locului.

Până acum, nu au fost raportate persoane rănite grav", a scris el pe Telegram.

Moscova și regiunea Moscova, situată la peste 1.000 de kilometri distanță de Ucraina, au fost rareori vizate de atacuri cu dronă de la începutul conflictului, în timp ce astfel de atacuri s-au înmulțit în alte părți ale Rusiei.

Unele imagini prezintă geamuri sparte la anumite clădiri.

Citește și: FOTO Un mort și trei răniți în al treilea val de atacuri aeriene asupra Kievului, marți dimineață

Acest atac survine la scurt timp după un atac similar cu dronă la Kiev, în Ucraina, în noaptea de luni spre marți, care a cauzat cel puțin o victimă, conform primarului capitalei ucrainene, Vitali Kliciko.

În cursul zilei de luni, atacurile rusești au provocat panică în capitala ucraineană, care a fost atacată de mai multe ori începând cu luna mai.

Citește și: Armata NATO, gata de un război cu Rusia. Putin, decret de retragere din Controlul armelor în Europa

La începutul lunii mai, două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului, sediul puterii ruse, într-un atac atribuit Ucrainei.

Luptătorii ruși anti-Putin anunță o nouă intrare în Rusia

Un grup de cetățeni ruși anti-Putin, cunoscut sub numele de Corpul Voluntarilor Ruși și înrudit cu armata ucraineană, a declarat luni că membrii săi au reușit să intre din nou pe teritoriul rus.

"În ziua de ieri, polițiștii de frontieră ruși și-au sărbătorit ziua profesională. Luptătorii Corpului Voluntarilor Ruși i-au felicitat pentru reușita de a trece din nou cu succes peste frontiera 'hoțească' a statului", a scris grupul într-o postare pe Telegram. 

"Scopul acestei intruziuni va deveni evident în viitorul apropiat", a adăugat Corpul Voluntarilor Ruși. Această incursiune revendicată de grup vine în urma discursului președintelui rus Vladimir Putin de sâmbătă, cu ocazia Zilei Gărzii de Frontieră, în care acesta a subliniat importanța protejării frontierelor din zona de conflict, numind-o "o sarcină separată și foarte semnificativă".

Săptămâna trecută, Corpul Voluntarilor Ruși și Legiunea Libertate pentru Rusia, un alt grup anti-Putin, au revendicat responsabilitatea pentru un atac transfrontalier în regiunea Belgorod din sud-vestul Rusiei.

Evgheni Prigojin, liderul grupului militar privat Wagner, a declarat săptămâna trecută că forțele de apărare ruse nu sunt "absolut deloc pregătite să facă față Corpului Voluntarilor Ruși în niciun fel", potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te