VIDEO Atac armat într-un liceu din Georgia, SUA. 4 morți și 9 răniți. Atacatorul, un elev de 14 ani

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.09.2024 - 08:07
Atac armat într-un liceu din Georgia, SUA. 4 morți și 9 răniți. Atacatorul, un elev de 14 ani - Foto: X/ @CubanOnlyTrump
Atac armat într-un liceu din Georgia, SUA. 4 morți și 9 răniți. Atacatorul, un elev de 14 ani - Foto: X/ @CubanOnlyTrump

Atac armat într-un liceu din Georgia, SUA. Atacul armat, care a avut loc la liceul Apalachee din Winder, Georgia, s-a soldat cu moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor nouă, au anunțat autoritățile locale americane.

SHARE

Suspectul principal a fost arestat în urma atacului armat care s-a soldat miercuri cu cel puţin patru morţi şi nouă răniţi într-un liceu american este un elev de 14 ani al instituţiei de învăţământ, liceul Apalachee, din Winder, statul Georgia, au anunţat autorităţile locale la o conferinţă de presă, relatează AFP.

Atac armat într-un liceu din Georgia, SUA. 4 morți și 9 răniți. Atacatorul, un elev de 14 ani

Adolescentul s-a predat rapid după intervenţia forţelor de ordine şi "va fi acuzat de crimă", a declarat presei Chris Hosey, directorul Biroului de investigaţii din statul Georgia.

Cele patru persoane ucise sunt doi elevi şi doi profesori, a precizat el.

Reacția lui Harris, Trump și Biden

Vicepreședinta SUA și lideri politici condamnă violențele în urma unui atac armat soldat cu patru morți și nouă răniți.

Citește și: Cine este ucigașul de la Universitatea din Praga. Mesaje tulburătoare înainte de măcel

Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, a făcut miercuri un apel ferm la acțiuni decisive pentru combaterea violenței cauzate de armele de foc, la câteva ore după ce un atac armat într-un liceu din Georgia a provocat moartea a patru persoane și rănirea altor nouă, relatează AFP.

„Trebuie să punem capăt acestei epidemii de violențe cu arme de foc în țara noastră, odată pentru totdeauna. Nu există niciun motiv să se întâmple aceasta”, a declarat Kamala Harris, candidata democrată la Casa Albă, în timpul unui discurs de campanie în New Hampshire.

Citește și: VIDEO Atac armat la un campus universitar din SUA. Cel puțin 4 studenți, împușcați

Vicepreședinta a subliniat că astfel de tragedii trebuie să fie un semnal clar pentru o reformă a legislației privind armele de foc.

Trump: „Un monstru bolnav și tulburat”

Fostul președinte și candidat republican Donald Trump a reacționat la rândul său, calificându-l pe autorul atacului armat drept „un monstru bolnav și tulburat”.

„Acești copii iubiți ne-au fost luați mult prea devreme de un monstru bolnav și tulburat”, a scris Trump pe rețeaua sa socială, Truth Social.

Președintele Biden: „Împușcăturile nu trebuie să devină normă”

Președintele Joe Biden s-a declarat „îndurerat” de atacul de la liceul din Winder, Georgia, subliniind că Statele Unite nu pot accepta ca astfel de incidente tragice să devină o normalitate.

„Ceea ce ar fi trebuit să fie o întoarcere fericită la Winder, Georgia, se transformă într-un memento oribil: violența cu armă de foc continuă să distrugă viețile cetățenilor noștri”, a declarat președintele, cerând Congresului să acționeze decisiv, inclusiv prin interzicerea puștilor de asalt.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te