VIDEO Asaltul rușilor din Avdiivka a eșuat: „Toți au fost ucisi. Murim de foame și de sete aici”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.10.2023 - 10:58
Asaltul rușilor din Avdiivka a eșuat - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Contraofensiva lansată de trupele Moscovei în regiunea Avdiivka a avut parte de un eșec răsunător în rândul soldaților ruși, care au suferit unele dintre cele mai mari pierderide luptă de la jumătatea lunii februarie, spune un militar rus într-o convorbire telefonică cu soția sa.

SHARE

Armata rusă în luptele din jurul Avdiivka a suferit probabil cele mai mari pierderi de luptă de la jumătatea lunii februarie și, după unele măsurători, a suferit una dintre cele mai mari înfrângeri pe câmpul de luptă ale Moscovei din războiul de până acum.

Asaltul rușilor din Avdiivka a eșuat: „Toți au fost ucisi. Murim de foame și de sete aici”

Un soldat rus a fost interceptat într-o convorbire telefonică cu soția sa în care descrie condițiile infernale cu care el și unitatea sa se confruntă pe linia frontului. Invadatorul rus îi descrie soției sale pierderile îngrozitoare în atacurile eșuate asupra pozițiilor ucrainene. Mai mult, acesta se plânge de o lipsă paralizantă de provizii de bază.

În convorbirea interceptată și publicată de Direcția de informații militare din Ucraina (HUR), bărbatul descrie pierderea a 100 de oameni "în doar câteva zile".

"Asaltul a eșuat. Totul este un rahat aici, toată lumea a fost ucisă. Tot ceea ce am ocupat noi, ei (ucrainenii) au recucerit deja", spune soldatul.

Soldatul rus continuă apoi să se plângă soției de faptul că comandamentul militar rus nu a mai livrat mâncare sau apă trupelor sale de săptămâni întregi.

"Nu ni s-a mai livrat mâncare de trei săptămâni. Nu ni s-a livrat mâncare de trei săptămâni. Astăzi este deja a șaptea zi de când ni s-a adus apă".

„Deja îmi dau jos vesta antiglonț, nu mai am puterea să o port”

El spune apoi că este atât de slăbit încât nu mai poate purta vesta antiglonț grea.

"La naiba cu asta! Deja îmi dau jos vesta antiglonț, nu mai am puterea să o port. Ce mai contează, nu are sens. Soldații răniți oricum nu sunt scoși afară", spune el.

"Și morții zac pe câmp, nu sunt scoși pentru că este imposibil să îi scoți".

Soldatul deplânge apoi lipsa de ajutor din partea autorităților de la Kremlin, spunând: "Nu se face nimic, nimănui nu-i pasă! Nimănui nu-i pasă deloc.

"Nu dau doi bani pe noi

"Nu dau doi bani pe noi și nu dau doi bani pe ofensivă.

"Asta e tot. Mi-e foame și sete de mor. Ăsta e tot războiul. Armata țării, armata poporului, armata de f**ți. Armata Rusiei seamănă cu țara."

Soldații ucraineni care apără orașul Avdiivka, aflat pe linia frontului, se pregătesc pentru un nou "atac masiv", după ce forțele rusești și-au aruncat forțele asupra acestuia la începutul acestei luni, dar nu au reușit să pătrundă.

Maiorul Maxim Morozov, un comandant al unei unități speciale de poliție din oraș, a declarat joi: "Trebuie să ne așteptăm la mai multe atacuri".

"Au fost până la 50 de lovituri aeriene", asupra orașului în acea zi, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te