VIDEO 200 de soldați ruși și comandantul au fost uciși în Tokmak. FSB își retrage familiile

DE Adina Mutăr | 14.07.2023 - 20:24
200 de soldați ruși și liderul desemnat de Kremlin au fost uciși în Tokmak (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: mil.in.ua

200 de soldați ruși și liderul desemnat de Kremlin au fost uciși în Tokmak. FSB își retrage familiile, a anunțat Ivan Fedorov, primarul legitim al orașului Melitopol.

SHARE

200 de soldați ruși și liderul desemnat de Kremlin au fost uciși în Tokmak. FSB își retrage familiile din oraș de teama contraofensivei ucrainene.

„Forțele noastre de apărare au lovit cu succes pozițiile ocupanților din Tokmak. Informațiile raportează că fabrica de forjare și ștanțare este terminată, peste 200 de invadatori ruși împreună cu comandantul orașului au fost uciși, iar ofițerii FSB au intrat în panică și își scot familiile”, a declarat Fedorov, potrivit pravda.com.ua.

200 de soldați ruși și comandantul au fost uciși în Tokmak. FSB își retrage familiile

Începând cu 13 iulie, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) raportează că apărătorii ucraineni au efectuat un contraatac cu succes în cel puțin trei sectoare ale frontului.

La 13 iulie, forțele ucrainene au desfășurat operațiuni de contraofensivă în cel puțin trei sectoare de front și au făcut progrese în special în partea de vest a regiunii Zaporijie și au avansat în jurul orașului Bahmut.

Ucraina este aproape de succes major pe front, declară și șeful Serviciului de Informații de Apărare estonian.

Margo Grosberg, șeful Serviciului de Informații al Forțelor de Apărare Estoniene, a declarat că acțiunile trupelor ucrainene în timpul contraofensivei și semnele de uzură a armatei Federației Ruse pot indica faptul că în viitorul apropiat Ucraina se poate aștepta la mare succes pe front.

Citește și: Șeful NATO: O victorie a lui Putin, ”cel mai mare risc” al războiului din Ucraina

Tacticile Forțelor Armate ale Ucrainei implică distrugerea posturilor de comandă și centrelor logistice ale trupelor ruse cu lovituri țintite. 

„Toate acestea sugerează că ucrainenii sunt aproape de mare succes.”

Unitățile ucrainene de lângă Bakhmut au reușit să captureze zone cheie la nord și la sud ale orașului, ceea ce a permis foc de artilerie asupra pozițiilor rusești din oraș.

Citește și: UE va oferi „obligații de securitate” pentru Ucraina. NATO nu s-a hazardat cu invitația de aderare

Un alt factor care contribuie este faptul că trupele aeriene ruse, staționate în Bahmut încă din primăvară, sunt încă în oraș, suferă pierderi și nu pot fi transferate în alt loc sau retrase în rezervă.

Însă soldații ucraineni care luptă în regiunea Zaporojie se confruntă cu un val de atacuri din partea forțelor ruse care încearcă să mențină ruta de aprovizionare foarte valoroasă din punct de vedere strategic.

Vorbind cu RFE/RL, trupele au spus că operațiunile lor de contraofensivă au fost încetinite de minele puse de soldații ruși, atacurile cu rachete inamice și munițiile cu dispersie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te