VIDEO 12 ofițeri ruși, uciși în atacul asupra unui post de comandă în Herson. S-400 n-a făcut față

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.07.2022 - 22:19
Sistemele HIMARS trec lejer de S-400/ PROFIMEDIA

12 ofițeri ruși au fost uciși într-un singur atac cu rachete HIMARS, în timp ce sistemele antiaeriene rusești S-400 n-au făcut față. Atacul a vizat un post de comandă de pe aeroportul Ciornobaivka, în apropiere de orașul Herson, aflat sub ocupație rusească.

SHARE

Cel puțin un general și un colonel se aflau printre ofițerii uciși.

Un videoclip arată ceea ce pare a fi un depozit de muniție de la o bază care este lovit de rachete. Canalele rusești Telegram raportează că Putin este înfuriat de incapacitatea sistemelor antiaeriene S-400 de a-și proteja forțele armate.

Ministrul Apărăriial Ucrainei, Oleksi Rejikov, a a subliniat pentru The Times că armata este formată din 700.000 și dacă se adaugă poliția, garda națională, paza de frontieră, se ajunge la un milion.

„Muniție și echipamente ne trebuie ca să îi alungăm pe ruși de pe teritoriul ucrainean”, a declarat acesta.

Aeroportul Ciornobaivka - unde a avut loc cel mai recent atac cu HIMARS - este un aerodrom de importanță strategică situat în sudul Ucrainei, care a fost capturat de Rusia la începutul războiului și care acum servește ca aerodrom militar.

O serie de bombardamente la începutul războiului au distrus zeci de elicoptere și au provocat pierderi grele trupelor lui Putin, dar, pe măsură ce linia frontului s-a împins mai mult spre vest, aerodromul a ieșit din raza de acțiune a Kievului.

Însă, odată cu sosirea sistemelor americane de rachete, a revenit ca țintă importantă. 

Aerodromul este situat în apropiere de Herson, care este singura capitală regională care a căzut în fața armatei lui Putin și care va fi în centrul luptei de ripostă a Ucrainei.

Banii pentru dezvoltarea S-400 au fost furați

Un raport pe Telegram susține că Putin este atât de furios din cauza acestui atac, încât caută țapi ispășitori și se întoarce împotriva propriilor aliați din cauza eșecului sistemului de apărare antirachetă S-400, atât de lăudat de Kremlin.

Fostul prim-ministru Mihail Fradkov, care a fost și șeful SVR și care acum conduce Consiliul de administrație al producătorului de arme Almaz-Antey, ar putea fi concediat și chiar acuzat de fapte penale din cauza eșecurilor, potrivit canalului Telegram Sanctions RF.

Aceeași soartă ar putea avea și directorul general al companiei de stat de armament, Yan Novikov, potrivit raportului.

Citește și

VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

Putin vrea summit al Consiliului de Securitate al ONU pentru a împărți lumea în mod „drept”

„În Ministerul Apărării au început demiterile din cauza faptului că S-400 nu poate proteja în mod corespunzător spațiul aerian și nici măcar nu este capabil să se protejeze singur de atacurile HIMARS”, se arată în raport.

Caracteristicile tehnice ale S-400 au fost supraestimate, iar banii alocați pentru dezvoltarea S-400 au fost furați în mare parte.

„Înșelăciunea a ieșit la suprafață recent, când S-400 nu au reușit să doboare nicio rachetă HIMARS, nici în Donbas, nici în regiunile Zaporojie și Herson. Nu numai atât - în timpul unui atac asupra unei baze militare din Ilovaisk, rachetele HIMARS au distrus complexul S-400, care ar fi trebuit să protejeze zona de atacurile aeriene, scrie Sanctions RF.

Între timp, alți trei colonei ruși au fost raportați morți luni, ridicând totalul la cel puțin 63..

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te