VIDEO 10 avioane rusești Su-34, Su-35 și A-50, doborâte în 10 zile cu rachetele Patriot și NASAMS

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.02.2024 - 13:48
10 avioane rusești Su-34, Su-35 și A-50, doborâte în 10 zile cu rachetele Patriot și NASAMS - Foto: Profimedia images

10 avioane rusești Su-34, Su-35 și A-50, doborâte în 10 zile. Succesul forțelor ucrainene în doborâreaavioanelor rusești este legat de utilizarea rachetelor Patriot și NASAMS, precum și de faptul că rușii au pierdut o treime din radarele cu rază lungă de tip A-50.

SHARE

Publicația "Forbes" sugerează că succesul Forțelor Armate ale Ucrainei în doborârea avioanelor rusești este legat de utilizarea rachetelor valoroase pentru Patriot și NASAMS, precum și de "punctele moarte" ale rușilor după ce au pierdut o treime din avioanele de detectare radar cu rază lungă de acțiune A-50.

10 avioane rusești Su-34, Su-35 și A-50, doborâte în 10 zile cu rachetele Patriot și NASAMS

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au anunțat că au doborât 10 avioane militare rusești în 10 zile: nouă dintre cele mai bune avioane de luptă-bombardament ale Forțelor Aeriene rusești Su-34 și Su-35, precum și un avion radar rar A-50. Beriev.

Publicația notează că rușii pierd avioane de 20 de ori mai repede decât le pot înlocui, deoarece industria aerospațială rusă, în ciuda sancțiunilor, încearcă să producă mai mult de câteva zeci de avioane de luptă noi pe an.

Forțele aeriene ucrainene au alocat o parte din sistemle Patriot unor grupuri mobile de apărare aeriană care se deplasează rapid în apropierea liniei frontului, prinzând în ambuscadă avioanele rusești cu rachete PAC-2 cu o rază de acțiune de 145 km, apoi se redistribuie rapid pentru a evita un contraatac.

Citește și: VIDEO Patru soldați ucraineni au oprit trei unități de infanterie blindată rusești la Robotine

Dar distanța de la care ucrainenii au doborât A-50 vineri - aproximativ 200 km - sugerează că a fost implicat un sistem de rachete cu rază de acțiune mai mare. Poate că a fost vorba de S-200 pe care ucrainenii l-au scos din depozitul pe termen lung, sugerează autorul.

Mai mult. ucrainenii și-au mutat unele dintre sistemele de rachete NASAMS cu o rază de acțiune de 40 km mai aproape de linia frontului. 

Citește și: VIDEO Cum arată cele 2 super avioane rusești SU-34 de 100.000.000$ doborâte de Ucraina într-o zi?

Este posibil ca Ucraina să fi desfășurat toate sistemele menționate mai sus și altele deodată pentru a crea o "bandă fierbinte", dar, în acest caz, Ucraina va rămâne în curând fără rachete pentru Patriot și NASAMS, deoarece SUA nu a mai furnizat muniție Ucrainei de la sfârșitul lunii decembrie 2023, scrie Forbes.

Citește și: VIDEO Avionul A-50 de 300.000.000$, parte a „Cartierului General rusesc”, doborât de ucraineni

Centrul ucrainean pentru strategii de apărare, "adversarul a depășit teama de a folosi aviația direct deasupra câmpului de luptă - și, deși acest lucru duce la pierderea de avioane, forțele sale terestre obțin un avantaj semnificativ în ceea ce privește puterea de foc", potrivit Pravda.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te