Vicepreședintele SUA cere Israelului să oprească focul în Gaza: „Oamenii mor de foame. E inuman!”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.03.2024 - 10:41
Vicepreședintele SUA cere Israelului să oprească focul în Gaza - Foto: Profimedia images

Vicepreședintele SUA cere Israelului să oprească focul în Gaza. Kamala Harris a cerut duminică în mod ferm încetarea temporară a focului în Gaza și accelerarea ajutoarelor umanitare în Gaza, afirmând că oamenii din regiune "mor de foame" în fața unor condiții "inumane".

SHARE

Kamala Harris îndemnând Israelul să facă mai mult pentru a ajuta populația civilă din Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice apeluri ale unui oficial american de până acum.

Vicepreședintele SUA cere Israelului să oprească focul în Gaza: „Oamenii mor de foame. E inuman!”

Vicepreședintele SUA, care s-a aflat în Selma, Alabama,  pentru a comemora cea de-a 59-a aniversare a Duminicii sângeroase - a monitorizat îndeaproape desfășurarea crizei umanitare din Gaza și a fost implicat în planificarea post-conflict pentru enclava de coastă asediată.

"Guvernul israelian trebuie să facă mai mult pentru a crește semnificativ fluxul de ajutor. Fără scuze", a declarat Harris.

Comentariile ei vin, de asemenea, într-un moment critic al războiului dintre Israel și Hamas. Luni, vicepreședintele este așteptat să se întâlnească la Washington cu un membru cheie al cabinetului de război israelian, Benny Gantz, în timp ce SUA continuă să pledeze pentru o încetare temporară a focului și eliberarea ostaticilor.

Sursa foto: Profimedia images

Citește și: SUA trimit cu ajutoare umanitare în Gaza după masacrul de joi. Biden: "Sper să se termine războiul"

"Ceea ce vedem în fiecare zi în Gaza este devastator. Am văzut rapoarte despre familii care mănâncă frunze sau hrană pentru animale. Femei care nasc copii subnutriți, cu puțină sau deloc îngrijire medicală, și copii care mor din cauza malnutriției și deshidratării", a declarat Harris, citând moartea a zeci de palestinieni pe fondul tirurilor israeliene și a panicii la liniile de alimentare din Gaza.

Citește și: Israelul, condamnat după carnagiu în Gaza cu peste 110 morți în timpul unei distribuiri de ajutoare

"Inimile noastre se frâng pentru victimele acestei tragedii îngrozitoare și pentru toți oamenii nevinovați din Gaza care suferă din cauza a ceea ce este în mod clar o catastrofă umanitară. Oamenii din Gaza mor de foame. Condițiile sunt inumane."

Sursa foto: Profimedia images

Reamintim că Israelul a pornit o ofensivă terestră în Fâșia Gaza după ce teroriștii Hamas care conduceau Gaza până la acel moment au lansat una dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste asupra Israelului din ultimii ani, ucigând peste 1.200 de civili care parcicipau la un festival al „păcii” în Israel, potrivit CNN.

Citește și: Planul lui Netanyahu pentru „Gaza postbelică”. Israelul jură distrugerea Hamas. Reacția Palestinei

Mai mult, gruparea Hamas a luat sute de ostatici în acea zi fatidică de 7 octombrie 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te