„Veteranii” războiului din Ucraina sunt convinși că noii mobilizați o să moară „toți acolo”

DE Daniel Toșa | 29.09.2022 - 13:15
„Veteranii” războiului din Ucraina sunt convinși că noii mobilizați o să moară „toți acolo” - FOTO: Profimedia
„Veteranii” războiului din Ucraina sunt convinși că noii mobilizați o să moară „toți acolo” - FOTO: Profimedia

Soldații ruși care luptă din primele zile în Ucraina sunt convinși că „mobilizarea” anunțată de Putin este un drum drept spre o moarte sigură, în condițiile în care noi au fost deja trimiși pe front fără niciun fel de pregătire. „Sincer, toți vor muri”

SHARE

O mare parte din recruții care au fost deja mobilizați au ajuns deja pe frontul din Ucraina. Mulți au fost forțați să cumpere suplimente de bază și echipament pe banii lor și, în unele cazuri, recruților li s-au dat arme acoperite cu rugină.

Deja unii soldați ruși s-au predat forțelor ucrainene, alții au fost capturați prin păduri.

„Să merg în Ucraina a fost cea mai mare greșeală din viața mea”

„Dacă e să fiu sincer, toți vor muri acolo. Vor fi mutilați și uciși. Aceasta nu este o armată instruită!

Eu, de exemplu, am slujit ca soldat pe bază de contract pentru o lungă perioadă de timp, apoi am ales să merg eu însumi pe frontul din Ucraina și m-am trezit nepregătit.

Din prima zi, mi-am dat seama că am făcut cea mai mare greșeală din viața mea. Când am decis să plec în Ucraina, eram un patriot convins. Am crezut că acolo sunt formațiuni, cum ar fi Sectorul de Dreapta, Aidar, Azov.

Toate canalele de Telegram și TV au fost concepute pentru a ne pompa chestiile astea în creier. Dar chiar și când eram conduși peste graniță în Ural, mi-am dat seama că noi suntem ocupanții, noi eram agresorii.

Eu  stăteam pe bancheta camionului și mă uitam la scenele care treceau prin fața ochilor mei, la ceea ce lăsam în urmă, toate acele sate distruse din Harkov. Mi-am dat seama că, de fapt distrugeam o țară, împreună cu populația sa de civili”, spune un soldat rus.

Armata profesionistă a Rusiei a fost distrusă în ultimele șase luni

Soldații ruși care au luptat până acum în Ucraina spun că mobilizarea anunțată de Putin este o dovadă că Rusia a fost învinsă în Ucraina.

„Această mobilizare este dovada că armata a fost învinsă. Și ei recrutează pe oricine și pe toată lumea. Mulți oameni nu înțeleg, dar așa stau lucrurile: armata profesionistă a Rusiei a fost distrusă în ultimele șase luni, iar acum recrutează întreaga rezervă.

Chiar și noi am avut pierderi uriașe. Și acum este doar o mulțime de oameni cărora li s-a dat un formular. Ce diferență vor face în prima linie? Pur și simplu vor muri degeaba. Aceștia sunt doar civili care și-au făcut serviciul militar obligatoriu la un moment dat”, spune un alt soldat rus, potrivit B1TV.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te