Ursula von der Leyen e în vizită la Kiev. Discută cu Zelenski despre aderarea Ucrainei la UE

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.11.2023 - 13:39
Ursula von der Leyen e în vizită la Kiev. Discută cu Zelenski despre aderarea Ucrainei la UE - Foto: X/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, se află în vizită la Kiev pentru a discuta cu președintele ucrainean Zelenski despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

SHARE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit, sâmbătă dimineaţă, la Kiev pentru a discuta despre extinderea Uniunii Europene cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ursula von der Leyen e în vizită la Kiev. Discută cu Zelenski despre aderarea Ucrainei la UE

Vizita nu a fost anunțată oficial; „Mă aflu aici pentru a discuta despre calea Ucrainei către aderarea la UE”, precum şi despre sprijinul financiar al UE „pentru a reconstrui Ucraina ca o democraţie modernă şi prosperă”, a declarat Ursula Von Der Leyen la sosirea în gara din Kiev. 

Citește și: Un oficial SUA dă asigurări că Ucraina câștigă teritorii în sudul țării: "Ucraina atacă”

Șefa Comisiei Europene a postat și un mesaj despre vizita la Kiev, pe X (fostă Twitter). Aceasta a scris:

„Mă bucur să mă întorc la Kiev pentru a șasea mea vizită de război. Sunt aici pentru a discuta despre calea de aderare a Ucrainei la UE, sprijinul financiar al UE pentru reconstruirea Ucrainei ca o democrație modernă și prosperă. Și cum vom continua să facem Rusia să plătească pentru războiul său de agresiune.”

La 8 noiembrie, Bruxellesul urmează să transmită un raport privind progresele înregistrate de Ucraina şi să decidă dacă va deschide sau nu negocierile de aderare. Şefa executivului european urmează să ţină un discurs în parlamentul Ucrainei.

În timpul celei de-a şasea vizite a Ursulei von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, şefa Comisiei Europene a susținut că intenţionează să discute şi despre „sprijinul militar” al europenilor, precum şi despre „al doisprezecelea pachet de sancţiuni” al UE împotriva Rusiei, în curs de pregătire, a declarat ea jurnaliştilor. 

Citește și: UE se gândește să subvenţioneze transportul cerealelor din Ucraina

„Mesajul cel mai important este de a reafirma că vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a insistat ea, într-un moment în care Kievul este îngrijorat că sprijinul occidental se diminuează din cauza conflictului dintre Israel şi Hamas. „Este adevărat că atenţia lumii este acum mai concentrată” asupra Orientului Mijlociu, a recunoscut Von Der Leyen. „Dar am planificat această călătorie (la Kiev) de mult timp; este tipul tradiţional de călătorie înainte de prezentarea unui raport privind extinderea UE”, a adăugat ea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te