Uniunea Europeană a cenzurat o scrisoare care arăta că pandemia COVID-19 a plecat din China

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 09.05.2020 - 19:50
Foto Radio Chisinău

Serviciul de afaceri externe al Uniunii Europene a fost de acord să cenzureze o scrisoare adresată Beijingului de către ambasadorii statelor membre pentru a înlătura o referință la faptul că epidemia COVID-19 a izbucnit în China.

SHARE

Serviciul de Afaceri Externe al UE a fost de acord să cenzureze o scrisoare adresată Beijingului de către ambasadorii statelor membre, pentru a înlătura o referință la faptul că epidemia COVID-19 a izbucnit în China.

Referința era invocată drept motiv pentru anularea unui summit UE-China, scrisoarea ambasadorilor europeni fiind publicată în ziarul de stat China Daily.

„Este bineînțeles regretabil să vedem că propoziția despre răspândirea virusului a fost editată”, a afirmat Nicolas Chapuis, ambasadorul Uniunii Europene pentru China, unul dintre co-semnatarii scrisorii.

Diplomați de la Bruxelles și politicieni europeni și-au exprimat consternarea cu privire la ultima decizie dar oficialii UE au insistat că scrisoarea nu ar fi fost publicată fără înlăturarea referinței respective.

”Ca politician tânăr, binecuvântat cu imensa șansă de a fi eliberat de plaga comunismului și de a trăi astăzi liber, ca membru al celui mai mare partid politic din Europa - Partidul Popular European, mă întreb cu dezmăgire astăzi: UNDE NE ÎNDREPTĂM?

Dacă UE a cedat în fața unei simple fraze ce exprima adevărul tragediei globale pe care o trăim astăzi cu toții, cum vom mai putea predica valorile și libertățile europene exact când avem cea mai mare nevoie de ele?”, a remarcat și deputatul PNL Pavel Popescu.

Acesta se întreabă cine sunt membrii delegației UE care au negociat drepturile și libertatea de exprimare a celor 446 de milioane de cetățeni europeni cu Partidul Comunist Chinez.

„Până când vom mai tolera dubla măsură impusă de China pe tot mapamondul? Până când vom mai tolera cenzurarea presei libere, a drepturilor și valorilor europene? Până când ne vom mai înclina capul în fața Partidului Comunist Chinez și a diplomației viciate practicată de China”, a susținut Pavel Popescu.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteți modifica setările de Cookie