Un ucigaș rus, condamnat la 25 de ani de închisoare în 2021, eliberat de Putin după 3 luni pe front

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.01.2024 - 15:33
Un ucigaș rus, condamnat la 25 de ani de închisoare în 2021, eliberat de Putin după 3 luni pe front - Foto: Profimedia images

Un ucigaș rus, condamnat la 25 de ani de închisoare în 2021, eliberat de Putin după 3 luni pe front. Vladimir Putin a transformat un ucigaș feroce, extrem de violent, într-un erou național, eliberându-l de sentința grea după doar trei luni petrecute pe front în Ucraina.

SHARE

Un ucigaș feroce din Vladivostok, Rusia a fost grațiat de Putin pentru a participa la războiul din Ucraina, iar după numai 3 luni s-a întors acasă, în satul natal pe care l-a îngrozit cu crima oribilă comisă în urmă cu doar 2 ani. Soțul victimei a rămas șocat când l-a văzut mergând pe stradă pe cel care i-a ucis cu sălbăticie soția.

Un ucigaș rus, condamnat la 25 de ani de închisoare în 2021, eliberat de Putin după 3 luni pe front

Președintele rus Putin a folosit în repetate rânduri prizonieri condamnați pentru crime violente odioase,, canibali și criminali în serie - pentru a lupta în Ucraina.

El i-a recompensat apoi pentru serviciile lor în "operațiunea sa militară specială" cu grațieri, eliberându-i adesea înapoi în comunitățile pe care le-au terorizat.

În august 2021, o tânără mamă a doi copii, Anna Koshulko, rezidentă din Primorye, în apropiere de Vladivostok, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, a fost bătută, molestată, înjunghiată și strangulată într-un garaj de un alt localnic, Georgy Polivaiko.

Potrivit presei de la acea vreme, imediat după comiterea crimei, Polivaiko a furat mașina fetei și telefonul mobil, pe care le-a aruncat, apoi a plecat cu prietenii să înoate în mare. Când aceștia l-au întrebat de unde provine mașina, el a spus că este a mamei sale.

Citește și: Un criminal sângeros care a ucis două rusoaice, decorat de Putin cu medalia pentru „curaj”

Ucigașul a fost arestat în aceeași zi, dar nu înainte de a lovi mașina de poliție și de a-l răni pe unul dintre ofițerii care încercau să îl rețină.

El a fost condamnat la 24 de ani de închisoare în iunie 2022 pentru crimă.

După cum au relatat pe canalul Telegram al canalului de știri News.vl din Vladivostok și site-ul de știri rusesc independent The Insider, soțul lui Koshulko, Alexander, a primit o scrisoare de la Serviciul penitenciar federal regional (FSIN) la 31 octombrie 2023, în care era informat că Povilaiko fusese eliberat condiționat cu patru zile mai devreme, după ce semnase un contract cu Ministerul Apărării pentru a servi în "operațiunea militară specială" a lui Putin în Ucraina - la puțin peste un an de la executarea pedepsei.

Ucigaș îngrozitor, transformat în erou național de Putin

Pentru Alexander Koshulko, veștile și mai proaste au venit la începutul lunii ianuarie, când vecinii au declarat că l-au văzut pe Povilaiko pe stradă și l-au întrebat pe soțul victimei cum de a fost eliberat criminalul și aparent grațiat la doar trei luni de la eliberarea sa inițială din arest.

Koshulko a părut mai mult nedumerit decât furios când a declarat pentru site-ul de știri din Vladivostok:

"Nu doar a ucis-o, ci a atacat-o cu un cuțit. A violat-o, a ucis-o, a violat-o, a ucis-o. Nu doar a luat-o și a strangulat-o. Era plină de vânătăi, era toată bătută, plină de sânge, toată albastră. Pur și simplu îngrozitor. Pur și simplu așa... și ea a țipat - nimeni nu a ieșit să o ajute. Nimeni..."

Citește și: Canibal ucigaș în serie din Rusia, eliberat pentru a ucide din nou în Ucraina. Își mânâncă victimele

"Cum poate ca o persoană care mai are încă jumătate din viață până la pensie să vină acasă, ca erou al Districtului Militar și să primească toate beneficiile și invaliditatea. Pur și simplu nu am cuvinte. Cum este posibil așa ceva?! Soția mea nu trăiește, dar această creatură trăiește.

" Locuiește în Chasovitina (la mai puțin de 6 kilometri de casa lui Kushulko). Într-un hotel", a continuat Kushulko. "Vecinii mă sună și mă întreabă cum? Se plimbă îndoindu-și degetele! A semnat un contract la sfârșitul lui octombrie 2023 și este deja acasă, au trecut mai puțin de trei luni!".

Ucigaș canibal, eliberat de Putin și transformat în erou național în Rusia

În noiembrie, Denys Horyn - un canibal în vârstă de 44 de ani care a ucis cel puțin patru persoane din regiunea Sakhalin - a fost eliberat după ce a executat mai puțin de jumătate din pedeapsa de 22 de ani, după ce a participat la războiul din Ucraina. Rudele și prietenii victimelor sale nu știau, de asemenea, că a fost eliberat și grațiat.

Dmitri Karavaichik, un traficant de droguri notoriu care a fost condamnat la 17 ani de închisoare în 2018, a fost grațiat de președintele Putin la sfârșitul anului 2023 și numit ulterior într-o funcție de conducere a unui ONG după ce a servit în cadrul PMC Wagner în Ucraina.

După cum a raportat anterior Kyiv Post, o majoritatea criminalilor grațiați și eliberați au comis noi infracțiuni după ce s-au întors din Ucraina. La începutul lunii octombrie, s-a raportat că aproape 30 de crime au fost comise de cei care s-au întors, multe dintre acestea fiind înspăimântătoare prin sălbăticia lor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te