Un român din UK și-a ucis soția cu 171 de lovituri de cuțit. În urmă cu 5 ani îi jura iubire veșnică

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.07.2023 - 09:42
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un român în vârstă de 29 de ani stabilit în Marea Britanie risă închisoare pe viață după ce și-a măcelărit soția de 40 de ani, la doar câteva zile după ce s-au întors dintr-o vacanță în care sărbătoriseră cei 5 ani de căsătorie.

SHARE

Crima a îngrozit la propriu autoritățile britanice după un apel primit la numărul de urgență 999 (112 în România n.red). Anchetatorii au făcut public un document audio tulburător, în care bărbatul mărturisește că a comis crima chiar în locuința lor.

Un român din UK și-a ucis soția cu 171 de lovituri de cuțit

Românul, orbit de furie a înjunghiat-o pe soția sa de 171 de ori, provocându-i răni extrem de grave pe tot corpul.

Procesul său a durat o săptămână, iar ieri, un juriu de la Oxford Crown Court l-a găsit vinovat în doar trei ore și jumătate de deliberări. Ucigașul riscă acum o condamnare la închisoare pe viață pentru fapta sa.

Motivul ireal al crimei

După ce au sărbătorit aniversarea căsătoriei lor în Bournemouth, Dorset, în timpul vacanței, lucrurile s-au schimbat drastic în momentul întoarcerii acasă.

În urma unei dispute aprinse, Katie l-a acuzat pe Mihai că-și distrusese vacanța cu obiceiul său de a bea și a amenințat că relația lor se va sfârși.

Citește și: O tânără "mamă" a vrut să angajeze un asasin pentru a-i ucide fiul de 3 ani. Motivul e halucinant

În data de 30 august 2022, imediat după comiterea crimei, românul a sunat la numărul de urgență 999 și a mărturisit actul teribil.

„Bună, cred că mi-am ucis soția”

„Bună, cred că mi-am ucis soția.”  Bărbatul se poate auzi spunând: „Am înjunghiat-o peste tot.” Ulterior, a continuat: „Trebuie să fiu închis. Capul mi-a spus să fac asta. Am făcut-o. Ți-am spus că e greșit creierul meu. E mult sânge pe hol. Nici nu mă pot uita la el... Nu sunt un pericol pentru nimeni… Ei bine, sunt evident pentru soția mea, dar…”

Citește și: Au căutat 16 ani un criminal în serie care în realitate nu a existat. Cine era de fapt „fantoma”

În sala de judecată, românul nu a dat dovadă de nicio emoție în momentul în care juriul a citit verdictul. El susține că suferea de o tulburare de personalitate. Fotografiile prezentate în instanță din apartamentul lor au dezvăluit scene extrem de tragice.

Corpul victimei era ascuns în imagini, dar bălți mari de sânge puteau fi observate pe podea în jurul ei. Pete de sânge au fost găsite și în dormitor și pe hol, acolo unde trupul ei a fost descoperit cu fața în jos.

Procurorul de caz a susținut că Mihai Hurmuz Irimia a comis fapta cu deplină responsabilitate. Inculpatul a încercat să ascundă adevărul prin minciuni sau refuzând să coopereze cu ancheta.

Bărbatul de numai 29 de ani riscă acum să nu mai vadă niciodată libertatea așa cum o cunoștea înainte de comiterea crimei. Vitața lui se va rezuma la o celulă de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te