Un rechin balenă uriaș, descoperit pe o plajă dintr-o țară unde trăiesc peste 1.200.000 de români

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.07.2024 - 12:39
Un rechin balenă uriaș, descoperit pe o plajă dintr-o țară unde trăiesc peste 1.200.000 de români - Foto: Profimedia images

Un rechin balenă uriaș, descoperit pe o plajă dintr-o țară unde trăiesc peste 1.200.000 de români. Un rechin uriaș de 2,5 metri a eșuat pe o plajă celebră printre turiști dintr-o țară europeană în care trăiește o comunitate importantă de cetățeni români.

SHARE

Un rechin balenă uriaș, măsurând 2,5 metri, a fost descoperit pe plaja Maidens din Ayrshire, Scoția, parte a Regatului Britanic, pe o plajă frecventată de mii de turiști.

Un rechin balenă uriaș, descoperit pe o plajă dintr-o țară unde trăiesc peste 1.200.000 de români

Descoperirea a avut loc duminică seara, iar bestia marină pare a fi un rechin balenă, al doilea pește ca mărime din lume.

Autoritățiile scoțiene au emis un avertisment turiștilor să evite să intre în apă după ce rechinul uriaș, aparent prins într-o frânghie, a fost găsit eșuat în apropierea malului.

Imaginile cu rechinul au circulat rapid pe rețelele de socializare. Rechinii balenă sunt o specie pe cale de dispariție. Aceștia sunt cunoscuți pentru prezența lor pe coasta scoțiană și pot atinge lungimi de până la 8,5 metri, ceea ce indică faptul că rechinul găsit pe plaja Maidens din Ayrshire ar fi doar un „pui”, potrivit DailyStar.

Citește și: Mergi în Grecia în Vacanță? Iată 7 specii înfricoșătoare de rechini care pândesc în adâncuri

Sursa foto: Profimedia images

Ce știm despre rechinul balenă (basking shark)

Aceste creaturi marine uriașe trăiesc în ape relativ puțin adânci și adesea se apropie destul de mult de țărm, așa că s-ar putea chiar să zăriți unul în timp ce vă bucurați de soare pe una dintre frumoasele plaje din Grecia, Spania, sau cum s-a întâmplat acum în apele din jurul Regatului Unit.

Rechinii balenă stau de obicei aproape de suprafață, unde urmăresc concentrațiile de pești.

Rechinii balenă sunt de-a dreptul uriași. Cei mai mari indivizi pot ajunge la peste 10 metri lungime și cântăresc peste cinci tone. Asta înseamnă că sunt substanțial mai mari decât un elefant obișnuit.

Citește și: Insula din Grecia, frecventată de români, unde au fost cele mai multe atacuri mortale ale rechinilor

Forma corpului lor se aseamănă cu cea a unui marele alb, dar îl puteți distinge cu ușurință prin maxilarul său cavernos, folosit pentru a scoate din apă creaturi marine minuscule. Dieta lor include pești foarte mici și nevertebrate.

Văzând această creatură marină gigantică îți poate face inima să se accelereze, dar chiar nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece sunt de cele mai multe ori sunt inofensivi pentru oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te