Un ofițer rus și-a trimis drept kamikaze cei mai buni operatori de drone din răzbunare. Ce au greșit

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.09.2024 - 15:34
Un ofițer rus și-a trimis drept kamikaze cei mai buni operatori de drone din răzbunare. Ce au greșit - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ
Un ofițer rus și-a trimis drept kamikaze cei mai buni operatori de drone din răzbunare. Ce au greșit - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Un ofițer rus și-a trimis la moarte cei mai buni operatori de drone din răzbunare. Doi operatori ruși de drone au fost uciși pe frontul din Ucraina după ce au fost trimiși în prima linie ca pedeapsă pentru criticile aduse superiorului lor.

SHARE

Un ofițer rus și-a trimis drept kamikaze cei mai buni operatori de drone din răzbunare. Moartea a doi operatori de drone ruși, Dmitri Lisakovski și Sergei Grițai, în Ucraina a declanșat un val de nemulțumire în rândul bloggerilor ruși pro-război.

Un ofițer rus și-a trimis drept kamikaze cei mai buni operatori de drone din răzbunare

Cei doi au fost trimiși să lupte în primele linii ale unei unități de infanterie, după ce au avut un conflict cu superiorul lor, Igor Puzik. Cei doi au acuzat că au fost trimiși într-o "misiune kamikaze" ca răzbunare pentru criticile lor.

"Minciuna este o regulă absolută. Înregistrez asta în caz că nu mă mai întorc din atac și doar atunci acest mesaj va avea greutate", a spus Lisakovski, referindu-se la situația din cadrul regimentului.

Lisakovski și Grițai, soldați în Regimentul 87 de infanterie, au mai declarat că Puzik a desființat grupul lor de drone și i-a dispersat în unități de infanterie. În plus, l-au acuzat că ar fi implicat în trafic de droguri și că a raportat fals succesele pe câmpul de luptă.

După moartea lor, reacțiile din partea bloggerilor militari pro-Kremlin au fost dure. Mulți dintre aceștia au criticat transferul specialiștilor de drone într-o unitate de infanterie, considerând această decizie un sabotaj.

Citește și: Vikingii folosesc banii lui Putin pentru a tripla producția de obuziere Bohdana pentru Ucraina

"Simplul fapt de a reutiliza un echipaj eficient de recunoaștere cu drone în atacuri de infanterie în condițiile actuale este un sabotaj", a scris Alexander Kots, jurnalist pro-Kremlin, potrivit Business insider.

Moartea celor doi a fost confirmată de Ministerul rus al Apărării, care a promis că va investiga circumstanțele deceselor. Ancheta va fi supravegheată personal de Viktor Goremikin, ministrul adjunct al Apărării, și de Valeri Gerasimov, șeful forțelor armate ruse.

Citește și: Marea Britanie nu va permite Ucrainei să lovească ținte din Rusia cu Storm Shadow, fără acordul SUA

Înainte de război, Lisakovski era cunoscut ca avocat și finanțist, iar în 2016 devenise șeful unei unități de recunoaștere aeriană. Grițai, pe de altă parte, era un ofițer de carieră, respectat în rândul bloggerilor militari ruși.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te