Un fost general FSB, un cunoscut apropiat a lui Putin, găsit mort pe scările unei case din Moscova

DE Daniel Toșa | 22.07.2022 - 10:51
Un fost general FSB, un cunoscut apropiat a lui Putin, găsit mort pe scările unei case din Moscova/FOTO: Captura video

Un fost general al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a fost găsit mort în locuinţa sa din Moscova. Cu o zi înainte, soţia generalului în rezervă a cerut ajutorul autorităţilor, după ce Lobaciov a plecat la plimbare şi nu s-a mai întors acasă.

SHARE

Fost general rus, Evgheni Lobaciov avea 76 de ani. Cadavrul bărbatului a fost descoperit, miercuri, pe casa scărilor uneia dintre casele de pe strada Kachalinskaya din centrul Moscovei.

Lângă trupul neînsufleţit a fost găsit un pistol TT, de fabricație sovietică, motiv pentru care anchetatorii ruşi iau în calcul ipoteza potrivit căreia Evgeny Lobaciov s-a sinucis.

Cu o zi înainte, soţia generalului în rezervă a cerut ajutorul autorităţilor, după ce Lobaciov a plecat la plimbare şi nu s-a mai întors acasă.

Citește și: EXCLUSIV Buhnici, implicat în afaceri de 15.000.000 lei în ultimii 3 ani. Un milion, rulat în IT

Fostul general Evgheni Lobaciov suferea de o boală gravă, iar, potrivit REN-TV, acesta a avut și probleme financiare în ultima perioadă.

Potrivit agenţiei poloneze PAP, Evgheni Lobaciov a fost un susținător al politicilor lui Vladimir Putin. De asemenea, a fost un activist cunoscut în asociațiile pro-Kremlin și ONG-uri, unde a colaborat, printre alții, cu ideologul naționalist Alexander Dugin și viceprimarul Moscovei Alexander Gorbienko, relatează agenţia rusă TASS.

Citește și: VIDEO Ucraina va primi avioane Gripen, Rafale și Eurofighter. S-a zis cu supremația aeriană a Rusiei

Decesul fostului general rus survine în condiţiile în care alţi oficiali ruşi de rang înalt sau afacerişti influenţi din industria petrolieră au murit în condiţii misterioase.

Decese misterioase pe bandă rulantă în Rusia

Nici până acum anchetatorii nu au aflat cauzele reale ale deceselor, iar subiectele nu au mai fost dezbătute. Cel mai recent eveniment de acest tip a avut loc la începutul lunii iunie. Atunci, cadavrul lui Yuri Voronov, fondatorul și șeful Astra-Shipping, o companie de transport și logistică specializată în comenzi pentru Gazprom din Arctica, a fost descoperit într-un sat de vacanță de lângă Sankt Petersburg.

Anterior, în luna aprilie, poliția din Spania a găsit cadavrele lui Serghei Protosieni, fostul vicepreședinte al consiliului de administrație al Novatek, dar și ale soţiei şi fiicei acestuia. Toți ar fi murit din cauza loviturilor de cuțit și de topor, însă cazul nu a fost elucidat nici până acum.

Tot în luna aprilie, Vladislav Avaev, fost vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort într-un apartament din Moscova. Alături de el erau și fiica sa minoră, dar și soția sa, cei trei fiind împușcați în apartamentul lor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te