Un criminal canibal care a ucis un cuplu în stilul "Tăcerea mieilor" ar putea fi eliberat. Motivul?

DE Daniel Toșa | 29.11.2022 - 13:30
Un criminal canibal care a ucis un cuplu în stilul "Tăcerea mieilor" ar putea fi eliberat. Motivul? - FOTO: Profimedia

Un fost student în vârstă de 25 de ani, care a ucis un bărbat și o femeie în urma unui atac canibal îngrozitor, în stilul "Tăcerea mieilor", nu a fost judecat niciodată și ar putea scăpa liber fără să execute o pedeapsă cu închisoarea pentru aceste crime.

SHARE

Austin Harrouff i-a ucis cu o macetă pe John Stevens și pe soția acestuia, Michelle Mischon, în 2016.

Ofițerii care au efectuat arestarea spun că atunci când au intrat în garajul victimelor din Tequesta, Florida, l-au găsit pe Harrouff ghemuit deasupra cadavrului lui John Stevens, mușcând fața mortului și scoțând zgomote de "mârâit de animal". Acesta ar fi "scuipat bucăți de carne umană" și a fost luat în custodie.

Însă, săptămâna aceasta, Harrouff a fost găsit nevinovat, pe motiv afecțiune psihică majoră, dar fără a fi supus unui proces complet de investigații psihologice care că ateste cu adevărat acest lucru.

Sora lui Michelle Mischon, Cindy, și-a exprimat șocul că ucigașul nu va fi judecat niciodată. "Iată că deschidem ușile închisorii pentru un dublu criminal", a spus ea.

Criminalul credea că are superputeri

Harrouff, care le-a spus anchetatorilor după arestarea sa că se credea "jumătate câine, jumătate om", a afirmat la un moment dat că avea superputeri și că era "aici pentru a proteja oamenii".

Ofițerii care l-au arestat au remarcat că Harrouff era "anormal de puternic", respingând mai multe lovituri de la un pistol cu electroșocuri și scoțând "zgomote asemănătoare cu cele ale unui animal" în timp ce încercau să-l rețină. El a fost testat negativ pentru cele mai comune droguri de stradă după arestare.

Echipă de apărare a lui Harrouff a declarat că clientul lor era bolnav psihic în momentul incidentului oribil și a pledat în mod corespunzător nevinovat. Aceștia au ajuns la un acord cu procurorii pentru a renunța la un proces și pentru a-l interna pe Harrouff într-o instituție de boli mintale.

Fiul lui Stevens, John Stevens, nu a fost interesat de afirmațiile lui Harrouff privind problemele de sănătate mintală și a cerut pedeapsa capitală pentru ucigaș.

"Nu este important pentru mine care a fost starea lui de spirit. Vreau doar să-l văd pe procuror cerând pedeapsa cu moartea. Vreau ca el să treacă prin acest proces și să plătească pentru ceea ce a făcut".

Tatăl lui Harrouff făcuse numeroase declarații potrivit cărora fiul său avea probleme psihice grave, Cindy Mischon a pus la îndoială afirmațiile sale, subliniind că i-a cumpărat ucigașului un cuțit care a fost folosit în crime cu o zi înainte de comiterea acestora.

"Te-a lăsat să cumperi un cuțit când credea că ești nu ești în toate mințile?". a spus Mishcon. "Pur și simplu nu este credibil". "De ce nu există un proces? De ce familiei mele i se refuză dreptatea?"

Judecătorul Sherwood Bauer a declarat că a fost un caz "trist".

"Este un caz îngrozitor", a spus el. "Dar nimeni nu pierde din vedere - pot să vă spun că eu nu o fac - moartea și rănile care au fost suferite în acest caz. Dar când totul este spus și făcut, statul și apărarea au stabilit că nu a fost formulată intenția mentală. Că nu a fost acolo. Așa că acuzatul este, din punct de vedere tehnic, nevinovat din cauza nebuniei, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te