Un comitet consultativ va dezbate, în SUA, pericolele inteligenței artificiale. „Sunt riscuri reale”

DE Catinca Doboș | 27.04.2024 - 13:23
Un comitet consultativ va dezbate, în SUA, pericolele inteligenței artificiale. „Sunt riscuri reale”. Foto: Pexels.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

Un comitet consultativ va dezbate, în SUA, pericolele inteligenței artificiale. Comitetul își propune să găsească soluții pentru posibilele riscuri cu care se va confrunta omenirea în viitor.

SHARE

Statele Unite ale Americii vor avea un comitet consultativ cu privire la riscurile pe care le poate avea inteligența artificială asupra securității naționale și a siguranței cetățenilor.

Citește și: Cum a găsit Inteligența Artificială unde a fost îngropat Platon, marele filosof antic. Care e locul?

Directorii OpenAI, Microsoft şi Google se numără printre cei mai importanţi membri ai unui nou consiliu federal înfiinţat pentru a consilia guvernul SUA cu privire la utilizarea sigură a inteligenţei artificiale (AI), relatează sursele citate de Agerpres.

Noul comitet va ajuta autorităţile să combată breşele legate de inteligenţa artificială care pot avea „un impact asupra securităţii naţionale sau economice, a sănătăţii publice sau a siguranţei", a precizat Departamentul pentru Securitate Internă al SUA într-un comunicat publicat vineri.

Inteligența aritificială „prezintă riscuri reale”

Preşedintele Joe Biden l-a însărcinat pe secretarul general al ministerului, Alejandro Mayorkas, să înfiinţeze acest organism consultativ format din 22 de membri.

Citește și: Revoluția AI în spitale este aici: Asistăm la cel mai mare salt din istoria medicinei

Mayorkas a subliniat că, deşi inteligenţa artificială este un instrument transformator, "prezintă riscuri reale".

"Consiliul va ajuta Departamentul pentru Securitate Internă să ţină pasul cu evoluţia ameninţărilor reprezentate de actori statali ostili şi să ne consolideze securitatea naţională", se arată în comunicat.

IA poate fi folosită de forţele ostile pentru a permite atacuri mai rapide şi la scară mai mare împotriva unor ţinte precum conducte, căi ferate şi alte infrastructuri strategice, avertizează documentul.

Citește și: FOTO Care e persoana reală și care e făcută cu Inteligența Artificială. Ai 15 secunde să te prinzi

"Inteligenţa artificială este cea mai transformatoare tehnologie a vremurilor noastre şi trebuie să ne asigurăm că este folosită în siguranţă şi în mod responsabil", a subliniat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, într-un comunicat.

Directorii executivi de la Adobe, Alphabet, Advanced Micro Devices, Cisco, IBM, Nvidia, Delta Airlines şi Northrop Grumman se numără, de asemenea, printre cei mai influenţi membri ai comitetului.

Organismul se va reuni pentru prima dată la începutul lunii mai şi va face recomandări pentru adoptarea în siguranţă a inteligenţei artificiale "în serviciile critice de care americanii depind în fiecare zi".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te