Un colonel rus s-a îmbătat și a pierdut un laptop cu informații militare prețioase

DE Daniel Toșa | 25.05.2022 - 08:18
Un colonel rus s-a îmbătat și a pierdut un laptop cu informații militare prețioase/FOTO: Twitter/@karizo2022

Un colonel rus a pierdut un laptop care conținea informații militare, după o noapte de beție, potrivit platformei de știri rusești Baza.

SHARE

Colonelul Alexander Kuzivanov, căpitan de gradul 1 și șef al centrului de cercetare ESIMO, s-a îmbătat crunt într-un local numit Beavers and Ducks în seara zilei de 18 mai, în timp ce sărbătorea a 70-a aniversare a unui coleg, un alt colonel.

Barul, cu sediul pe strada Pyatnitskaya, este un loc destul de cunoscut în Moscova.

Kuzivanov și-ar fi pierdut cunoștința după a doua sticlă de o băutură alcoolică, iar mai târziu s-a trezit în apartamentul său, în timp ce soția sa încerca să îl scuture de mahmureală. Soția a fost cea care, spune Baza, a reconstituit evenimentele din seara precedentă.

Citește și: VIDEO Londra trimite în Marea Neagră nave de război să escorteze transportul de cereale ucrainene

Probabil după ce a plecat de la Beavers and Ducks, Kuzivanov s-a simțit rău pe stradă, unde trecătorii au chemat o ambulanță. Medicii l-au adus apoi acasă.

Colonelul și-a dat seama că și-a pierdut laptopul, care conținea "notițe și planuri pentru articole pe teme militare". Kuzivanov a denunțat apoi pierderea laptopului la poliție, spunându-le că articolele erau pentru "Marea Enciclopedie Rusă" și nu conțineau informații militare sensibile.

Citește și: Kievul afirmă că bătăliile din estul ţării vor decide soarta Ucrainei. Rușii atacă furibund

ESIMO, Centrul pentru Sistemul Unificat de Stat de Informații privind Situația din Oceanul Mondial din cadrul Ministerului Industriei și Comerțului, este însărcinat cu construirea de nave civile și cu studierea oceanelor și a utilizării acestora în scopuri militare și civile.

Incidentul, care nu a fost citat de nicio altă presă rusă sau de autoritățile ruse, este cel mai recent dintr-o serie de gafe legate de oficialii ruși de la începutul războiului din Ucraina.

Unele au fost la fel de absurde ca și cea raportată de Baza, cum ar fi prezentarea unei imagini cu Bonnie și Clyde într-un slideshow cu ocazia Zilei Victoriei din Rusia, care sărbătorea cetățenii sovietici care au luptat împotriva Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Gafele militare au afectat campania rusă din Ucraina, începând cu greșeala strategică făcută de Kremlin când a presupus că ucrainenii vor primi cu bucurie trupele rusești în țara lor.

Au existat rapoarte despre trupele rusești, afectate de un moral scăzut și de lipsa de aprovizionare, care și-ar fi sabotat propriul echipament pentru a scăpa de lupte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te