Un alt parlamentar al Angelei Merkel a demisionat, după ce a primit bani pentru a face lobby

DE Miruna Moldoveanu | 19.03.2021 - 12:41
Încă un parlamentar din blocul conservator al Angelei Merkel a demisionat/FOTO: Getty

Un parlamentar din blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel a demisionat joi seară după ce o publicaţie a relatat că politicianul a primit bani pentru a face lobby pentru un partid politic din Macedonia de Nord, scrie dpa.

SHARE

Revista Der Spiegel a scris că Tobias Zech, ce reprezenta Uniunea Creştin-Socială (CSU) în Bundestag, a primit în anul 2016 o ''sumă din cinci cifre'' pentru a consilia partidul fostului premier nord-macedonean Nikola Gruevski. El a făcut personal campanie pentru Gruevski, potrivit publicaţiei citate.

Citește și: Turcan: „Sunt salarii la stat de 50.000 de lei pe lună; o categorie profesională respectată”

Nu există nimic care să sugereze că vreo legătură de afaceri cu partidul lui Gruevski, avută în perioada în care Zech era parlamentar cu normă întreagă, ar fi fost ilegală. Ulterior, Nikola Gruevski a fost condamnat pentru corupţie de un tribunal din Macedonia de Nord şi a fugit în Ungaria, unde a primit azil politic şi trăieşte în exil.

A demisionat un alt parlamentar al Angelei Merkel

Acest caz intervine în cel mai prost moment posibil pentru blocul conservator al Angelei Merkel, care a pierdut deja trei parlamentari din cauza acuzaţiilor că aceştia au primit bani pentru intermedierea unor contracte privind achiziţionarea de măşti sanitare.

Citește și: Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție resping superimunitatea oferită de deputați

Conservatorii germani au înregistrat înfrângeri istorice în alegerile regionale desfăşurate duminică în mai multe landuri, una dintre nemulţumirile electoratului fiind legată de modul de desfăşurare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Un sondaj realizat de agenţia Forsa şi publicat pe 17 martie indică faptul că blocul CDU-CSU este susţinut de 29% dintre alegătorii germani, faţă de 40% în iunie anul trecut, când cancelarul Angela Merkel a fost lăudat pentru modul de gestionare a primului val al pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.