Un adolescent român, împușcat mortal în plină stradă la Roma. Avea 14 ani, se pregătea pentru liceu

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 14.01.2024 - 11:00
Un adolescent român, împușcat mortal în plină stradă la Roma. Avea 14 ani, se pregătea pentru liceu - Foto: captură video

Un adolescent român a fost împușcat mortal în plină stradă, la Roma, în fața unui bar unde mama sa își sărbătoarea ziua de naștere. Din primele informații se pare că tânărul căzut victimă într-un conflict între interlopi locali, printre care și tatăl său vitreg.

SHARE

Alexandru Ivan, un adolescent român în vârstă de 14 ani, a fost împușcat mortal în noaptea vineri, 12 ianuarie, spre sâmbătă, 13 ianuarie, în fața stației de metrou Pantano din Monte Compatri, o periferie din estul Romei. Era elev la gimnaziu la școala „Domenico Savio” din zonă.

Băiatul se afla cu tatăl său vitreg când asupra lor s-a deschis focul dintr-o mașină. Două gloanțe l-au lovit în abdomen și picior, făcându-l să se prăbușească la pământ. Medicii de pe ambulanța sosită urgen la locul incidentului nu au putut decât să constate decesul, informează tg24.sky.it.

Poliția a restrâns cercul în jurul presupușilor autori. Potrivit Corriere della Sera, în prezent există două persoane identificate și căutate.

Ar fi vorba despre doi bărbați de 30 de ani, aceiași care cu puțin timp înainte îl bătuseră pe tatăl vitreg al victimei, împreună cu o a treia persoană (identificată și ea). Potrivit anchetatorilor, aceștia se aflau în mașina din care au fost trase focuri de armă. Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere video ale municipalității care încadrează piața stației de metrou și care ar fi înregistrat acele momente sunt decisive pentru anchetă. 

Un adolescent român, împușcat mortal în plină stradă la Roma. Avea 14 ani, se pregătea pentru liceu

Potrivit primelor informații furnizate de poliție, motivul exact al incidentului care a dus la uciderea tânărului rămâne încă de clarificat. 

Există două piste. Pe de o parte, au fost emise ipoteze legate de interlopi locali și probleme legate de droguri. Se pare că Alexandru Ivan ar fi fost ucis în urma conflictului dintre tatăl său vitreg și un grup de persoane din zonă. Cearta a început în interiorul barului unde mama sa își serba ziua de naștere și apoi s-a mutat în stradă. La un moment, dintr-o mașină s-au tras mai multe focuri de armă și tânărul a fost lovit.

Citește și: Român de 33 de ani, ucis în Italia de un alt român. Victima, găsită cu un cuțit înfipt în spate

Pe de altă parte, unchiul băiatului a spus că este convins că "a fost o capcană. Au trecut cu mașina și au împușcat sălbatic. Scopul a fost să sperie. Mai întâi au tras în aer".

Alexandru nu avea nicio legătură cu drogurile, a mai spus unchiul său, dezmințind zvonurile potrivit cărora băiatul de 14 ani ar fi fost ucis în urma unui conflict legat de substanțe stupefiante. Alexandru era împreună cu tatăl său vitreg noaptea afară pentru că voia să meargă să doarmă la un alt unchi, a mai spus acesta. 

Tatăl vitreg și prietenii care i-au fost alături au fost ascultați pe larg de anchetatori pentru a putea reconstitui exact ce s-a întâmplat. Au fost audiați și angajații barului unde a avut loc cearta aprinsă și au fost examinate camerele de supraveghere video.

Citește și: Pedofil român fugar, extrădat din Italia. Merge 10 ani la Penitenciarul Gherla

Astfel, s-ar părea că tatăl vitreg al victimei, în jurul orei 23.00, vineri seara, s-a certat într-un bar din zona Finocchio, la marginea Romei, la câțiva metri de clădirea în care locuia cu Alexandru, partenera sa și ceilalți doi copii mai mici.

O discuție a început, probabil, din motive banale, poate doar de la o privire, dar conflictul a escaladat.

Ulterior, bărbatul l-a luat cu el pe tânărul român de 14 ani la o întâlnire cu grupul rival. Iar la întâlnire, lucrurile s-au înrăutățit. La sosirea în piață s-au tras mai multe focuri de armă dintr-o mașină, poate ca un avertisment, dar au ajuns la Alexandru, ucigându-l.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te