Ultimele cuvinte terifiante ale unui ucigaș care și-a măcelărit soția și înecat fiica: Iată monstrul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.03.2023 - 11:17
Ultimele cuvinte terifiante ale unui ucigaș care și-a măcelărit soția și înecat fiica: Iată monstrul - FOTO: Profimedia Images

Ultimele cuvinte terifiante ale unui ucigaș din Texas condamnat la moarte pentru că și-a înjunghiat mortal soția înstrăinată și a înecat-o pe fiica ei de 6 ani într-o cadă în urmă cu aproape 14 ani. Bărbatul a fost executat marți prin injecția letală.

SHARE

Ultimele cuvinte terifiante ale unui ucigaș care și-a măcelărit soția și înecat fiica. Gary Green, în vârstă de 51 de ani, a primit o injecție letală la penitenciarul de stat din Huntsville.

Ultimele cuvinte terifiante ale unui ucigaș care și-a măcelărit soția și înecat fiica: Iată monstrul

El a fost condamnat pentru moartea în septembrie 2009 a soției sale, Lovetta Armstead, în vârstă de 32 de ani, și a fiicei sale, Jazzmen Montgomery, în locuința lor din Dallas. Avocații lui Green nu au depus niciun apel prin care să solicite oprirea execuției.

Un consilier spiritual budist ales de Green a stat lângă targa din camera morții, la picioarele deținutului, și a rostit o scurtă rugăciune. 

Citește și: Războiul lui Serghei Șoigu cu Grupul Wagner s-a soldat cu 20.000 de mercenari ruși morți

"Îmi cer scuze pentru tot răul pe care ți l-am cauzat ție și familiei tale", a spus Green, uitându-se la rudele victimelor sale care priveau printr-o fereastră aflată în apropiere. "Am mâncat împreună, am râs și am plâns împreună ca o familie. Îmi pare rău că v-am dezamăgit".

Ultimele cuvinte ale ucigașului sângeros

"Eram cu uniți și eu am rupt această legătură", a continuat el. "Vă cer să mă iertați, nu pentru mine, ci pentru voi toți. Mă pregătesc să mă duc acasă, iar voi toți veți fi aici. Vreau să mă asigur că nu veți suferi. Trebuie să mă iertați, să vă vindecați și să mergeți mai departe. ... Nu mai sunt bărbatul care am fost odată".

Citește și: Rabla 2023: Cum îți poți lua mașină nouă, cu motor termic, cu până la 3.500 € reducere de la stat

În timp ce doza letală de sedativ pentobarbital începea, Green mulțumea administratorilor închisorii, capelanilor și "tuturor ființelor frumoase de la unitatea Polunsky", închisoarea care găzduiește condamnații din Texas.

Apoi a luat câteva respirații rapide, care au evoluat în sforăituri. După nouă sforăituri, orice mișcare a încetat. Mai multe rude ale victimelor s-au îmbrățișat și au plâns pentru scurt timp.

A fost declarat mort 33 de minute mai târziu, la ora 19:07.

Ray Montgomery, tatăl lui Jazzmen și unul dintre martori, a declarat recent că nu a aplaudat execuția lui Green, ci a văzut-o ca pe o acțiune a sistemului judiciar.

"Este dreptate pentru modul în care fiica mea a fost torturată. Este dreptate pentru modul în care Lovetta a fost ucisă", a declarat Montgomery, în vârstă de 43 de ani. El și alți martori nu au vorbit cu reporterii după aceea.

În apelurile anterioare, avocații lui Green au susținut că acesta era că avea un istoric de tulburări psihiatrice de-a lungul vieții. Aceste apeluri au fost respinse de Curtea Supremă a SUA și de curțile de apel inferioare.

Motivul șocant pentru care și-a masacrat familia

Autoritățile au declarat că Green a comis crimele după ce Armstead a încercat să anuleze căsătoria lor. În ziua crimelor, Armstead îi scrisese două scrisori lui Green, în care îi spunea că, deși îl iubea, trebuia "să facă ceea ce este mai bine pentru mine".

 În acea scrisoare, Green își exprima convingerea că Armstead și copiii ei erau implicați într-un complot împotriva sa.

"Ai cerut să vezi monstrul, așa că iată-l"

"Ai cerut să vezi monstrul, așa că iată-l, monstrul pe care mi l-ai făcut. ... Vor fi 5 vieți luate astăzi, eu fiind a 5-a", a scris Green.

Armstead a fost înjunghiat de peste două duzini de ori, iar Green l-a înecat pe Jazzmen în cada de baie a casei.

Autoritățile au declarat că Green intenționa, de asemenea, să îi ucidă pe ceilalți doi copii ai lui Armstead, Jerrett, în vârstă de 9 ani, și Jerome, în vârstă de 12 ani. Green l-a înjunghiat pe Jerrett, dar ambii băieți au supraviețuit.

"I-am spus (lui Green) pentru că suntem prea mici ca să murim și nu vom spune nimănui despre asta", le-a spus Jerrett juraților în mărturia despre cum l-a convins pe Green să le cruțe viața.

Josh Healy, unul dintre procurorii de la biroul procurorului districtual din Dallas County care l-a condamnat pe Green, a declarat că băieții au fost incredibil de curajoși.

Green "a fost un tip rău. A fost unul dintre cele mai rele cazuri la care am luat parte vreodată", a declarat Healy, care acum este avocat al apărării în Dallas, potrivit AP.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te