Ultimele cuvinte ale ucigașului de femei Barwick. Și-a urmărit victima până i s-a întunecat privirea

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.05.2023 - 14:46
Ultimele cuvinte ale ucigașului de femei Barwick. Și-a urmărit victima până i s-a întunecat privirea - Foto: Profimedia Images - Colaj Newsweek

Un criminal malefic a fost executat prin injecția letală, miercuri, la câteva momente după ce a adresat câteva familiei victimei sale. Fusese proaspăt eliberat din închisoare înainte să comită o nouă atrocitate.

SHARE

Darryl B. Barwick a fost executat miercuri, pe 3 mai, la închisoarea de stat din Florida prin injecție letală, la 37 de ani după ce a intrat în casa unei femei și a înjunghiat-o mortal.

Ultimele cuvinte ale ucigașului de femei Barwick. 37 de lovituri de cuțit credea că-l vor ține liber

Curtea Supremă a SUA a respins ultimul apel al bărbatului de 56 de ani pentru o amânare a execuției cu câteva ore înainte de moartea sa.

"Este timpul să îmi cer scuze familiei victimei, familiei mele. Nu pot explica de ce am făcut ceea ce am făcut", a declarat Barwick înainte de a fi injectat cu cocktailul letal, a relatat News Journal.

Citește și: România se înarmează și poate prelua rolul de lider al flancului estic al NATO în locul Poloniei

Familia victimei nu a participat la execuție și nici unul dintre membrii familiei sau prietenii lui Barwick nu a fost prezent.

Ultima masa înainte de moarte

Barwick a luat ultima sa masă cu pui prăjit, macaroane cu brânză, mazăre, pâine de porumb și o Coca-Cola la scurt timp după ora locală 9.00.

Barwick a mărturisit că a ucis-o pe Rebecca Wendt, în vârstă de 24 de ani, în apartamentul ei din Panama City, la 31 martie 1986, după ce a urmărit-o pe aceasta făcând plajă afară și a urmărit-o până în camera ei.

Citește și: Sporuri imorale de 27 miliarde lei pentru bugetari, „garantate” de Marius Budăi. Cum le-a păstrat

El a declarat că intenționa să o jefuiască pe Wendt, dar în urma unei lupte cu aceasta, Barwick a înjunghiat-o de 37 de ori.

Dovezile de la acea vreme sugerau că cineva încercase să o molesteze pe tânără.

Crima îngrozitoare a avut loc la câteva luni după ce Barwick fusese eliberat din închisoare pentru că a violat o femeie de 21 de ani sub amenințarea unui cuțit.

Nu existau dovezi de agresiune sexuală, dar medicii legiști au raportat că au găsit lichid seminal pe o pătură unde a fost găsit cadavrul ei.

Barwick a fost legat de crimă prin mărturisirea sa, prin pata de lichid seminal și printr-un martor care l-a văzut îndreptându-se spre și părăsind apartamentul lui Wendt. Precum și de urmele lăsate în interiorul și exteriorul apartamentului.

A fost condamnat pentru crimă, jaf armat și tentativă de agresiune sexuală în noiembrie 1986. A fost condamnat la moarte două luni mai târziu.

Curtea Supremă din Florida a anulat această condamnare în 1989 din cauza comportamentului necorespunzător al procurorului. Barwick a fost condamnat din nou la rejudecarea sa din 1992, iar juriul a recomandat în unanimitate pedeapsa cu moartea.

A ucis pentru a nu ajunge la închisoare

În mărturisirea sa pentru uciderea doamnei Wendt, Barwick a declarat că a înjunghiat-o pentru că nu voia să se întoarcă la închisoare.

Guvernatorul republican Ron DeSantis a semnat luna trecută condamnarea la moarte a lui Barwick. Este a treia execuție programată în Florida în acest an, după o pauză care datează din 2019.

Execuția este cea de-a 102-a din stat de la restabilirea pedepsei cu moartea în 1976.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te