Ucraina ocupă 1.000 km în Kursk. Soldații ruși n-au ajuns la timp, i-a oprit Poliția Militară

DE Adina Mutăr | 12.08.2024 - 21:15
Ucraina ocupă 1.000 km în Kursk. Soldații ruși n-au ajuns la timp pentru că i-a oprit Poliția Militară - Foto: RBC-Ukraine (imagine cu caracter ilustrativ)
Ucraina ocupă 1.000 km în Kursk. Soldații ruși n-au ajuns la timp pentru că i-a oprit Poliția Militară - Foto: RBC-Ukraine (imagine cu caracter ilustrativ)

Ucraina ocupă 1.000 km în Kursk. Soldații ruși n-au ajuns la timp pentru că i-a oprit Poliția Militară. Pentru prima dată, guvernul ucrainean a recunoscut ofensiva Forțelor de Apărare ucrainene în regiunea Kursk.

SHARE

Ucraina ocupă 1.000 km în Kursk. Soldații ruși n-au ajuns la timp pentru că i-a oprit Poliția Militară.

Comandantul șef al Forțelor Armate Ucrainene, generalul  Oleksandr Sîrskîi, a declarat că 1.000 km² de teritoriu rusesc se află sub controlul trupelor ucrainene.

Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întâlniri cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la 12 august 2024.

Ucraina ocupă 1.000 km în Kursk. Soldații ruși n-au ajuns la timp pentru că i-a oprit Poliția Militară

La întâlnire au participat oficiali ucraineni, inclusiv ministrul Apărării, Rustem Umierov, și șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei, Kirilo Budanov.

Potrivit lui Sîrskîi, subiectele discutate în timpul întâlnirii au fost acțiunile defensive în linia frontului și operațiunea din regiunea Kursk.

⚡️Guevo, 🇷🇺Kursk region. pic.twitter.com/f5uXKWkum4

— 🪖MilitaryNewsUA🇺🇦 (@front_ukrainian) August 11, 2024 >

„Cel mai important lucru a fost raportul comandantului șef al forțelor armate ucrainene, generalul colonel Oleksandr Sîrskîi, privind acțiunile noastre de apărare pe linia frontului și operațiunea din regiunea Kursk. Le suntem recunoscători tuturor soldaților și comandanților pentru rezistența și acțiunile lor decisive. Printre altele, am instruit ministrul Afacerilor Interne, alți oficiali guvernamentali și Serviciul de Securitate al Ucrainei să pregătească un plan umanitar pentru teritoriul operațiunii”, a spus președintele, potrivit European Pravda.

Bloggerii militari ruși critică necontenit armata rusă și eșecul de pomină în a-și apăra propriul teritoriu.

Canalul Telegram/Rybar, un site pro-Kremlin, dar care critică eșecurile armatei ruse, dezvăluie un fapt incredibil într-o asemenea situație de criză de război.

Telegram/Rybar scrie că una dintre unitățile de forțe speciale ale armatei ruse, trimisă pentru eliminarea crizei operaționale din Martinovka și Sudja, a întâlnit pe drum Poliția Militară, care a cerut să verifice documente ale soldaților care urmau să elibereze teritoriile.

Citește și: Rusia se retrage din propriul teritoriu sub atacul Ucrainei. Evacuare din Belgorod și Kursk

Aceste unități speciale au fost trimise în regiune după ce forțele ucrainene au luat prizonieri peste 1.000 de soldați ruși, cei mai mulți tineri recruți, fără experiență.

„Din cauza eșecurilor de comunicare, atât din motive obiective (război electronic inamic), cât și subiective - vecinii din dreapta și din stânga adesea nu se cunosc, - nu se știe cine vine să acopere flancurile. Din această cauză, integritatea frontului este pierdută, iar grupurile de sabotaj și recunoaștere inamice pătrund nestingherite. Intrarea de noapte în districtul Belovski este o confirmare clară a acestui lucru”, scrie Telegram/Rybar.

Citește și: VIDEO Trupele Ucrainei, lângă centrala nucleară din Kursk, Rusia. Putin retrage trupe din Harkov

Bloggerii militari ruși scriu că organizarea legăturilor orizontale fără birocrație excesivă este cheia supraviețuirii trupelor și eficacității lor în teren.

„Nimeni nu vrea ca propriile noastre unități să sufere de „foc prieten”, nu? Fără stabilirea de conexiuni orizontale, fără desfășurarea unui sistem de comandă și control al luptei, este foarte dificil să se opereze eficient în granița rusă.”

Armata rusă deslocă arme grele din alte părți ale frontului din Ucraina, pentru a le desfășura „acasă” și se dau lupte grele, dar Ucraina este pe poziții pe teritoriul rusesc.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te